De Andreea Radu,

„La propunerea Ministerului Afacerilor Externe și urmare a consultărilor cu autoritățile albaneze, Guvernul României va trimite ajutoare umanitare ce constau în bunuri de strictă necesitate: corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele și cearșafuri”, se precizează în comunicat.

În cursul zilei de 1 decembrie 2019, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor efectua un zbor pentru transportul ajutoarelor umanitare oferite de către România.

De asemenea, tot astăzi, echipa RO-USAR care ajunsese miercuri în Albania și care a participat la misiunile de căutare-salvare în zona afectată de cutremurul de 6,4, se va întoarce acasă, în România.

În același comunicat, Guvernul României a transmis încă o dată „întreaga solidaritate față de poporul albanez, condoleanțe pentru familiile persoanelor care și-au pierdut viața în urma seismului și însănătoșire grabnică persoanelor rănit”.

Premierul albanez, Edi Rama, le-a mulțumit, sâmbătă, echipelor internaționale de salvatori. „Românii au fost îngeri păzitori pentru noi toți. Și-au pus viețile în pericol ca să salveze alte vieți. Românii și ceilalți salvatori vor rămâne veșnic în inimile noastre”, a declarat premierul albanez pentru Libertatea.

Citește un amplu reportaj cu salvatorii români de la Durres.

Citeşte şi:

Pentru pompierii români din inima dramei albaneze, Ziua Națională a picat de Ziua Recunoștinței. ”Cele două cadavre erau, de fapt, mama și fiul. Tatăl și fiica au scăpat!”

Salvatori români, în mijlocul dezastrului din Albania. Militarii au găsit sub dărâmături doi oameni care au murit îmbrățișați

Cutremur devastator în Albania: 40 de morți și 658 de răniți. Momentul în care s-a produs seismul, surprins de camerele de supraveghere

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni