Mergi direct la conținut »
Săptămâna în imagini | Durerea ursulețului Koala și a milioanelor de animale prinse în infernul incendiilor din Australia Galerie foto
14imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Săptămâna în imagini | Durerea ursulețului Koala și a milioanelor de animale prinse în infernul incendiilor din Australia

Săptămâna în imagini | Durerea ursulețului Koala și a milioanelor de animale prinse în infernul incendiilor din Australia

Săptămâna aceasta a stat sub semnul conflictului dintre SUA și Iran, după asasinarea generalului Qassem Soleimani, dar și a infernului declanșat în Australia de incendiile de vegetație care au ucis zeci de oameni și milioane de animale.

De Adrian Cochino,

În Australia, incendiile de vegetație au continuat cu furie anul acesta, iar bilanțul este deja unul sumbru, cu zeci de oameni morți. Animalele sunt însă cele care au avut cel mai mult de suferit.

Noul an a început în forță în Orientul Mijlociu, cu asasinarea generalului Qassem Soleimani într-un atac american, iar următoarele zile au văzut dovada emoției iranienilor, dar și o escaladare a conflictului dintre Washington și Teheran.

Un atac cu rachete iranian care a urmat în noaptea de marți spre miercuri a atins două baze irakiene care adăpostesc militari americani. Nu a făcut victime, iar reacția relativ echilibrată a lui Donald Trump a sugerat că actuala criză s-ar putea calma.

Dar joaca de-a războiul nu este niciodată simplă. Informațiile americane și canadiene au arătat că în noaptea atacului cu rachete, Iranul a doborât din greșeală un avion de pasageri ucrainean cu 176 de oameni la bord, un scenariu pe care Teheranul l-a negat în repetate rânduri, până în această dimineață, când a recunoscut.

În alte colțuri ale lumii, viața a mers ca de obicei mai departe. Creștinii au sărbătorit Boboteaza, Raliul Dakar a început, anul acesta, în Arabia Saudită, iar chinezii și turiștii s-au distrat la spectaculosul Festival al Zăpezii și Gheții din Harbin, din nordul îndepărtat al Chinei.

Vă recomandăm o galerie foto cu imaginile care au marcat săptămâna:

Close
Închide
  Close