De Valentina Postelnicu,

Premierul spune că analiza privind structura Pilonului II de pensii şi a Pilonului III va fi prezentată săptămâna viitoare, scopul fiind acela de a se vedea dacă banii sunt bine administraţi.

”Sunt bani suficienţi, nu este nicio problemă în plata pensiilor. Nu se poate lega noua Lege a pensiilor de bugetul de anul acesta. Tot ceea ce înseamnă discuţii pe Pilonul II se face la nivelul Ministerului de Finanţe, al ASF şi al Casei Naţionale de Pensii. S-au descoperit acolo mici probleme în ceea ce priveşte comisioanele luate, mai mult decât trebuie, aproape 10 ani”, a declarat prim-ministrul.

El a mai spus că, în privinţa Pilonului II de pensii, nu este vorba despre nicio naţionalizare. „Nu există naţionalizare sub nicio formă. Vrem doar să vedem dacă banii din acei piloni sunt bine administraţi”, a spus șeful Executivului.

Premierul Mihai Tudose declara, recent, la Neptun, că în urma unor analize făcute la nivelul Executivului, s-a constatat că randamentul la Pilonul I de pensii este mai mare decât cel de la Pilonul II, care are și o componentă privată, astfel că se ia în calcul ca sumele care se varsă în Pilonul I, administrat în totalitate de stat, să fie mai mari.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Presa relata, anterior, că Guvernul pregătește o naționalizare mascată a pensiilor.  Ministerul Finanțelor vrea să scadă contribuțiile care se duc în Pilonul II de pensii de la 5,1% la 2,5%, măsura fiind menită a crește veniturile autorităților, acestea fiind necesare pentru echilibrarea bugetului pentru a putea acoperi toate promisiunile electorale.

Tăriceanu: Este un comision de 2,5% pe care l-au luat fondurile de administrare a pensiilor private, nu se mai justifică

Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că Pilonul II de pensii va fi în continuare administrat în regim privat, dar că s-a discutat despre posibilitatea reducerii comisionului de administrare.

„Am văzut diverse analize. Una din analize indică următorul lucru, că este un comision de 2,5 la sută pe care l-au luat fondurile de administrare a pensiilor private. Acest comision mare a fost dat la început pentru a ajuta fondurile de administrare a pensiilor private şi există părerea exprimată deja că acest comision atât de mare nu se mai justifică, acum. Adică, până la urmă aceste fonduri se trezesc cu nişte bani pentru care nu au făcut nici un efort să administreze. Îşi iau un comision, mai primesc şi un comision de la noi, mai uşor”, a spus Tăriceanu.

Citește și: Au fost detectate semnale radio din partea unei galaxii îndepărtate situate la 3 miliarde de ani lumină

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri