MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 23:46 , de Mihaela Grădinaru

Șapte adulți și un copil din Brașov, surprinși de ape pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra – UPDATE

Distribuie

Şapte adulţi şi un copil au fost surprinşi de ape, miercuri seară, pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra, în judeţul Braţov. Mai multe echipaje intervin pentru salvarea oamenilor.

UPDATE: Primele cinci persoane au fost evacuate în sigurață, au anunțat reprezentanții ISU Brașov. În acest timp, pompierii intervin și în localitatea Augustin din județul Brașov, unde șase familii formate din 20 de persoane sunt evacuate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Luiza Dănilă, primele cinci persoane au fost evacuate în siguranţă. „Este vorba de un copil, doua femei si doi barbati. Mai sunt trei bărbaţi acolo…împreună cu personalul nostru încep evacuarea animalelor. În funcţie de situaţia de la faţa locului se analizează dacă vor mai fi şi alte persoane evacuate, a spus reprezentantul ISU Braşov.

De asemenea, o parte dintre persoane s-au autoevacuat din locuinţe şi au plecat la rude sau prieteni.


Potrivit Inspectoratuluii General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), o operaţiune contracronometru are loc pentru salvarea a şapte adulţi şi un copil. „Şapte adulţi şi un copil au fost surprinşi de ape pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra. Persoanele au ramas izolate în timp ce se aflau cu cele aproximativ o mie de oi în zona respectivă”, a anunțat IGSU.

Mai multe echipaje de pompieri acţionează cu patru bărci din cadrul ISU Braşov şi alte două trimise în sprijin de la ISU Sibiu. Potrivit sursei citate, din informaţiile primite până în acest moment, cei şapte adulţi şi copilul nu prezintă probleme medicale.

Anterior, IGSU a anunțat că două persoane au rămas izolate în dreptul localității brașovene Lunca Câlnicului, într-o zonă în care râul Negru se varsă în Olt.


Citește și: VIDEO/Crucea bețivilor, o tradiție veche bucovineană. Se jurau sub ochii preotului că 40 de ani nu se mai ating de alcool


Loading...
Comentarii