Mergi direct la conținut »
Scandalos! Criminalul Breivik se plânge de mâncarea încălzită la microunde: "Este mai rea decât tortura prin simularea înecului"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Scandalos! Criminalul Breivik se plânge de mâncarea încălzită la microunde: "Este mai rea decât tortura prin simularea înecului"

Scandalos! Criminalul Breivik se plânge de mâncarea încălzită la microunde: „Este mai rea decât tortura prin simularea înecului”

Norvegianul Anders Breivik, care a ucis 77 de oameni şi a rănit câteva sute în Oslo şi pe insula Utoya în 2011, se plânge de condițiile din închisoare. Criminalul susține că mâncarea încălzită la microunde, care ar fi mai rea decât tortura prin simularea înecului, transmite BBC News. Breivik a făcut această afirmație în a doua zi a procesului pe care l-a intentat statului norvegian în legătură cu condițiile sale de detenție.

Anders Breivik susține că statul norgenian încearcă „să îl ucidă de cinci ani” prin menținerea sa în izolare. „Nu cred că prea mulți ar fi reușit să supraviețuiască atât de mult timp așa cum am făcut-o eu”, a declarat criminalul. El susține că este tratat ca un animal și că este „împins spre suicid”.
Mai mult de atât, criminalul s-a plâns și de mâncarea la cuptorul cu microunde pe care o primește. El a afirmat că este mai rea decât simularea înecului.

În a doua zi a procesului pe care extremistul norvegian l-a intentat statului, Breivik s-a abținut de a mai executa salutul nazist. Ieri, el a făcut acest gest, iar judecătorul l-a avertizat să nu îl mai repete. Totodată, el a făcut astăzi primele sale declarații publice de la procesul din 2012 când a fost condamnat la închisoare pentru 21 de ani.

„Sunt național-socialist de când aveam 12 ani. Am citit ‘Mein Kampf’-ul  când aveam 14 ani”, a declarat el.
„Lupt pentru național-socialism (nazism – n.r.) de 25 de ani și voi lupta până la moarte”, a afirmat Breivik, în fața instanței.

Procesul intentat de Breivik statului norvegian durează patru zile. Extremistul acuză statul norvegian de tratamente „inumane”, deoarece nu îi respectă dreptul la corespondență.

Anders Breivik a fost condamnat în 2012 pentru uciderea a 77 de oameni . La 22 iulie 2011, el a detonat a detonat o bombă în apropierea sediului guvernului de la Oslo, după care, la scurt timp, s-a deplasat pe insula Utoya, unde avea loc o tabără de vară a tinerilor socialiști norvegieni, ucigând 77 de persoane, majoritatea dintre ei adolescenți. Printre victimele lui Anders Breivik s-a numărat și o adolescentă româncă, care se afla pe insula Utoya.

Foto: EPA

Citește și: Anders Breivik a dat în judecată statul norvegian. Extremistul a făcut salutul nazist în fața instanței

 

Close
Închide
  Close