În ultimii 80 de ani, nivelul Mării Negre a crescut cu 20 de centimetri și sute de hectare au fost înghițite de ape, susțin cercetătorii de la Institutul Național Grigore Antipa.

Harta hazardului realizată de Centrul American de Climatologie a fost suprapusă peste așezările umane aflate în apropierea litoralului.

În cazul României, simulările arată că o mare parte din Delta Dunării este în pericol să dispară.

Zone întregi de la Sfântul Gheorghe până la Gura Portiței vor fi acoperite cu apă.

Mamaia, Eforie și Vama Veche ar putea fi grav afectate

Harta realizată de americani arată că porțiuni din Mamaia, zona orașului Constanța, Agigea, Eforie, 2 Mai și Vama Veche ar putea fi grav afectate în următorii ani.

Dacă scenariul cercetătorilor ar deveni realitate, atunci această zonă nu va mai exista în anul 2050.

Litoralul de pe cordonul dintre Eforie Nord și Eforie Sud, unde sunt zeci de hoteluri, restaurante, dar și case de vacanță, se va afla sub nivelul mării.

Apa mării are 10 grade, deși normal era maxim 4

De vină este încălzirea globală, susțin specialiștii în meteorologie. De exemplu, Marea Neagră are peste 10 grade Celsius în decembrie, deși nu ar trebui să aibă mai mult de 4.

Plajele de pe litoralul românesc au început să fie consolidate și extinse în 2013. Constanța, Mamaia și Eforie Nord au fost primele zone în care au început lucrările.

Urmează Periboina, faleza Cazinoului, Agigea, Costinești, Mangalia și Eforie Sud. În mai puțin de trei ani, întinderea de nisip ar trebui să se tripleze.

Citeşte şi:

Situație absurdă: România s-a cerut într-un organism NATO-UE care combate propaganda și fake news, apoi a refuzat să-și achite contribuția de 60.000 de euro pe an

După ce Libertatea a publicat informații despre contractele lui Cumpănașu, Ministerul Dezvoltării spune că și el a găsit aspecte penale: o angajată susține că asociația lui Cumpănașu i-a falsificat semnătura!

Târgul de Crăciun de la Unirii pune în pericol siguranța călătorilor. Nu respectă normele din avizul de funcționare, iar Primăria Sectorului 3 închide ochii

Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
PARTENERI - GSP.RO
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI