MENIU CAUTĂ
03 Noi. 2015 21:45

Se dezic de banii negri ai PDL! Vasile Blaga și Ioan Oltean au dat cu subsemnatul în dosarul Elenei Udrea

Distribuie

Blaga şi Oltean au sosit la DNA cu discursurile parcă pregătite. N-au văzut, n-au auzit şi nici nu ştiu nimic despre sponsorizările ilegale primite de fostul lor partid, PDL, prin intermediul fostei şefe a PMP, Elena Udrea.
Aceasta a declarat, imediat după ce a fost pusă sub acuzare în cel de-al treilea dosar, că presupusa şpagă de care este acuzată, de trei milioane de euro primită din partea omului de afaceri Bogdan Buzăianu, ar fi fost, de fapt, o contribuţie pentru campaniile electorale ale PDL.
Aşa erau finanţate campaniile. Nu am informaţii. Doar cei ce au afirmat asta vă pot spune', a susţinut Oltean, întrebat dacă ştie ceva despre banii de la Buzăianu. La rându-i, fostul ministru de interne Vasile Blaga a susţinut că nici măcar n-a auzit-o pe Elena Udrea vorbind despre bani negrii.
Ferească Dumnezeu! Nu ştiu aşa ceva şi nici nu am auzit-o pe doamna Udrea zicând aşa ceva. Am declarat că nu am cunoştinţă despre nici o sponsorizare de trei milioane de euro sau dolari din partea lui Buzăianu. Aceste lucruri nu s-au discutat niciodată în partid, cel puţin nu în prezenţa mea', a arătat Blaga.
Cei doi lideri ai actualului PNL au fost deocamdată audiaţi în calitate de martori, însă n-ar fi exclus ca pe măsură ce ancheta va avansa, acestora să li se înrăutăţească situaţia.

Trebuie să facă rost de cinci milioane de lei în doar cinci zile

Elena Udrea are la dispoziţie cinci zile pentru a depune garanţii pentru plata cauţiunii de 5 milioane de lei, instituită de procurorii DNA în cadrul controlului judiciar. Fosta blondă de la Cotroceni s-a prezentat ieri la sediul DNA în dosarul în care este cercetată sub control judiciar pe cauţiune.
Ea nu a dorit să facă declaraţii în legătură cu prezenţa sa acolo, spunând doar că sunt acte procedurale. Surse judiciare afirmă însă că Udrea ar fi venit să clarifice problema bunurilor pe care le poate aduce garanţie, după ce a susţinut că nu are bani să achite cauţiunea de 5 milioane de lei.
Procurorii DNA au dispus vinerea trecută măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea acesteia, nu însă şi arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.

Comentarii