Mergi direct la conținut »
Sebastian Ghiță, după ce Kovesi a fost pusă sub învinuire: ”M-a amenințat că mă arestează dacă mai vorbesc cu Udrea”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sebastian Ghiță, după ce Kovesi a fost pusă sub învinuire: ”M-a amenințat că mă arestează dacă mai vorbesc cu Udrea”

Sebastian Ghiță, după ce Kovesi a fost pusă sub învinuire: ”M-a amenințat că mă arestează dacă mai vorbesc cu Udrea”

Sebastian Ghiță a susținut, într-o intervenție telefonică la România TV, că Laura Codruța Kovesi l-a amenințat că îl arestează dacă mai vorbește la telefon cu Elena Udrea. La fel, l-ar fi așteptat arestul și dacă nu ar fi dat afară persoanele vizate de fosta șefă a DNA susține Ghiță. Sebastian Ghiță se ascunde în Serbia, țară care, susține el, i-a oferit azil politic. În România, el este anchetat de procurorii anticorupţie în cinci dosare, acuzat printre altele de şantaj, dare de mită şi spălare de bani.

De Mihai Niculescu,

„Suma trecută în dosar (n.r – peste 260.000 lei) este suma pe care firma Conti a plătit-o la cererea mea, către Ţiriac Air, eu fiind rugat de Kovesi. Este considerată mită pentru că în cazul lui Kovesi a fost o cerere expresă a dânsei pentru a încheia o acţiune care i-ar fi adus în viziunea ei un plus în carieră şi în mod evident folosinţa banilor, cea care a beneficiat de plată, a fost Kovesi şi de aceea cred eu că o consideră mită”, a declarat Sebastian Ghiţă, la România TV.

Vineri, Secția pentru anchetarea magristraților a transmis un comunicat în care o acuză pe Kovesi că, în 2011, când aceasta era procuror general al României, a primit 268.689,36 lei de la Sebastian Ghiță pentru aducerea în țară a fugarului Nicolae Popa, aflat la vremea respectivă în Jakarta, Indonezia. Totodată, procurorii mai susțin că, în perioada 2010-aprilie 2011, Kovesi a implicat Parchetul General în procedura de extrădare a lui Nicolae Popa și a dispus ca insituția pe care o conducea să suporte cheltuielile de transport pentru persoanele însărcinate cu aducerea în țară a lui Popa.

Sebastian Ghiță a mai adăugat că la momentul potrivit, fotografiile cu Kovesi de la întâlnirea din cramă vor fi făcute publice. „Sunt convins că, odată și odată fotografiile vor deveni publice. Sunt martori care au auzit-o pe Kovesi când mă amenința că dacă nu dau pe cineva afară, mă arestează. Kovesi avea două feluri de a te ruga. Era atât o rugăminte cât şi un fel de ameninţare. Sunt martori care au auzit cum îmi spunea Kovesi „dacă nu dai afară pe cine vreau eu, te arestez”.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Sebastian Ghiță a nuanțat acuzele, referindu-se la convorbirile sale telefonice cu Elena Udrea, care nu ar fi fost pe placul fostei șefe a DNA.

O asculta pe Elena Udrea și știa ce vorbește Udrea. Îmi spunea ”tu să ştii, Ghiţă, că dacă de mai aud pe telefoane vorbind cu Udrea, eu pe tine te arestez”. Erau 8 persoane la acea masă, pe celebra canapea. Îmi făcea favoruri juridice. Nu îi doresc nimănui să treacă prin ce am trecu eu, în acești ani, cu Kovesi. Am făcut ce mi-a cerut pentru că îmi era frică”, a mai povestit Ghiță.


Citește și: OPINIE | „Naționala de fățărnicie a României”. PAH, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European


 

Close
Închide
  Close