11 Sep. 2017 09:00 Valentina Postelnicu

Ședință CGMB: Primăria Capitalei votează suplimentarea cu 25.000 a voucherelor pentru biciclete și o nouă rectificare bugetară

Distribuie

Ședință CGMB. Primăria Capitalei urmează să voteze, luni, suplimentarea cu 25.000 a voucherelor pentru biciclete. Un alt punct aflat pe agenda ședinței este acordarea cântăreței de operă Angela Gheorghiu a titlului de cetățean de onoare al orașului București. Un alt subiect important este rectificarea bugetară a Capitalei.

Proiectul de hotărâre în baza căruia primarul general, Gabriela Firea, a propus suplimentarea cu 25.000 a voucherelor pentru biciclete a fost reintrodus pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după ce în ultima ședință a respins, la o diferență de un vot.

În expunerea de motive, Primarul general precizează că suplimentarea de până la 25.000 ar răspunde solicitărilor actuale primite de la cetăţeni.

Un alt punct pe agendă este acordarea titlului de cetățean de onoare al Capitalei cântăreței Angela Gheorghiu.

Primăria urmează să mai decidă, în ședința CGMB, asigurarea de către RATB a transportului public gratuit pentru elevi, prin înființarea liniei de autobuz nr. 327, de la Școala Gimnazială nr. 141, la Școala Gimnazială nr. 127, dar și aprobarea promovării imaginii Teatrului Sturza Bulandra sub denumirea de Bulandra — Teatru al Europei.

Consilierii generali vor trebui să voteze dacă sunt de acord cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ‘Delimitarea amprizei liniei de tramvai 21 față de traficul auto general.

Un punct foarte important îl constituire rectificarea bugetului Municipiului București pe anul 2017. În ultima ședință, proiectul de rectificare bugetară a fost scos de pe ordinea de zi a CGMB, la propunerea președintelui de ședință, Orlando Culea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat în ședință că a aflat din presă unele aspecte cu care nu a fost de acord și a precizat că până la jumătatea lunii septembrie se va veni cu un proiect complet de rectificare.

Un at proiect  vizează înființarea Comisiei speciale pentru identificarea barierelor birocratice în relația cetățenilor cu administrația publică a Municipiului București, dar și un proct privind aderarea Municipiului București la Protocolul de colaborare privind educația juridică.


Tibi Ușeriu participă la Tor des Geants, una dintre cele mai grele curse de anduranță din Europa. „La fel ca în basme, lucrurile reușesc abia a treia oară”


Comentarii
← Inchide