UPDATE: 11:20: “Tocmai s-a încheiat ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor care se află încă în vigoare până la 12 noaptea, aprobate prin fosta hotărâre. Nu s-a considerat necesar și oportun la acest moment să fie introduse măsuri restrictive noi. Așadar, măsurile care sunt în vigoare vor continua începând cu noaptea aceasta, de la ora 12, până în noaptea de 16 noiembrie, la ora 12”, a transmis Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului.

Anunțul a fost făcut după ce s-a terminat Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

”Singura decizie normală, legală și firească era ca școlile să funcționeze în continuare în sistem online. Conform normelor în vigoare, la o rată mai mare de 3, școlile funcționează în sistem online”, a mai explicat Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a anunțat că nu au fost introduse măsuri noi pentru București, ci vor rămâne în vigoare cele existente deja.

”Așa cum v-am spus nu s-a luat în discuție nicio altă măsură restrictivă. Am apreciat că nu se impun măsuri restrictive suplimentare.  Vrem să ne concentrăm pe respectarea celor existente. Nu e normal să supra reglementăm. S-a decis ca toți operatorii economici și instituțiile publice să decaleze programul funcționarilor. Asta s-a decis prin HG, dar nu s-a respectat. Am dat dispoziție ca jumătate din funcționarii prefecturii să vină jumătate de la 7 și jumătate de la 9, de mâine”, a declarat Berbeceanu.

Întrebat de jurnaliști dacă ia în calcul închiderea parcurilor pe timp de noapte, Traian Berbeceanu a răspuns:

”Noi așa am apreciat și urmează să facem o astfel de sesizare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a spus prefectul Capitalei.

”Haideți să nu privim în acest moment la astfel de scenarii. Suntem într-un scenariu în care cifrele ne îngrijorează și incidența de contaminare, și numărul de infectați zilnic. Haideți să privim la măsurile care sunt în vigoare, măsurile care urmează să fie menținute pentru două săptămâni, și să nu ne gândim la carantinare neapărat a unor zone sau a unor străzi, aspecte la care nu putem să vă răspundem din punct de vedere tehnic”, a mai spus Traian Berbeceanu.

După ședința CMBSU a făcut declarații și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

”Din punct de vedere operativ sunt trei lucruri importante pe care le-am stabilit . Să comunicăm foarte clar obligația de decalare a programului și pentru operatorii publici, și pentru cei privați. Deci, primarii de sector care au luat parte la întâlnire s-au obligat ca pentru toate instituțiile din subordinea lor să facă această decalare. Noi o să ne asigurăm, inclusiv în ceea ce îi privește pe operatorii privați, că vor respecta această prevedere legală. În ceea ce privește piețele, am solicitat și până joi primarii de sector au termen să ne înainteze situațiile piețelor, fie piețe pe care le administrează ei sau alte structuri să ne spună dacă au planuri sau nu au de acces cu circuite. (…) Am decis să identificăm hotelurile care vor să colaboreze cu noi pentru carantinare. Vor fi mulți români care vor veni în România din țările care introduc măsuri dure de carantinare. Va fi un val”, a declarat Nicușor Dan.


Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a convocat o ședință a CMBSU, în care se va decide scenariul în care vor funcționa școlile și grădinițele din București, începând de mâine.

În prezent, școlile și grădinițele din Capitală sunt în scenariul roșu, ceea ce înseamnă predare exclusiv online, fără participare fizică la cursuri. Totodată, elevii din București stau astăzi acasă, aceasta fiind ultima zi dintre cele 14 stabilite la precedenta ședință a CMBSU.

Inspectorul școlar general al Bucureștiului: “S-a propus menținerea funcționării școlilor în sistem online”

Sâmbătă, 31 octombrie, după ședința care a avut loc la Prefectura Capitalei, inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, a scris pe Facebook că ”în privința școlilor, avându-se în vedere faptul că indicele epidemiologic este de peste 3 cazuri pozitive la 1.000 de locuitori, s-a propus menținerea funcționării școlilor în sistem online”.

”Propunerile vor fi înaintate CMBSU, care va supune la vot hotărârea, luni, 2 noiembrie”, a adăugat inspectorul școlar general.

Ședința de astăzi a CMBSU are loc în contextul în care rata de incidenţă cumulată, calculată la ultimele 14 zile, a îmbolnăvirilor cu COVID-19 din București nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori. Ieri, 1 noiembrie, rata de infectare din București a fost de 3,79 la mia de locuitori.

Citeşte şi:

Donald Trump critică măsurile anti-COVID din Europa: “Au impus restricţii draconice, iar cazurile și decesele au crescut”

Alexandru Rafila: “Cred că la sfârșitul lunii decembrie vor fi peste 10.000 de cazuri pe zi”

Lukașenko, despre manifestanții care îi cer demisia: “Dacă cineva atinge un militar, rămâne fără mâini”

EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
Playtech.ro
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit  la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Observatornews.ro
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
HOROSCOP
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Știrileprotv.ro
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele