De Valentina Postelnicu,

Ciolacu: „De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani!”

UPDATE ora 15.00 „Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (…). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică”, a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, după şedinţă.

El a adăugat că în data de 30 decembrie PSD va depune sesizare şi pe OUG 114.

„Efectele ordonanţei vor fi suspendate până ce CCR va da o decizie”, a spus Ciolacu.

UPDATE ora 13.20 PSD a decis, în şedinţa conducerii partidului, să atace la Curtea Constituţională angajarea răspunderii Guvernului Orban în Parlament, pe legea bugetului de stat pe 2020.

Contestarea se va face printr-un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern.

Această variantă a fost acceptată de PSD pentru a nu bloca intrarea în vigoare a bugetului pe 2020, după angajarea răspunderii în Parlament.

UPDATE ora 12.00 Social-democraţii au declarat luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că în cadrul reuniunii va fi luată o decizie în ceea ce priveşte depunerea sau nu a unei moţiuni de cenzură după angajarea răspunderii de către Guvern.

„Decizia va fi a CEx când vom depune moţiunea de cenzură. (…) Peste o oră – o oră jumate aflaţi dacă depunem moţiune sau nu”, a precizat secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, într-o declaraţie acordată presei, înaintea şedinţei.

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus
Recomandări

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus

 

Şi preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, la rândul său, că decizia urmează să fie luată în cadrul CExN, dar a adăugat că, în opinia sa, legea bugetului este una „catastrofală”.

„Hotărâm acum la CEx. (…) Nu ştiu, să ne mai uităm pe legea bugetului o dată, pentru că legea bugetului propusă de Orban este o lege catastrofală pentru români”, a susţinut el

PSD va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului pe modificările la Ordonanţa de urgenţă 114/2018.

CExN al PSD va lua în discuţie o propunere a liderului interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, privind modalitatea candidaturii la conducerea formaţiunii la congresul din luna februarie.

Ciolacu vrea ca preşedintele PSD să fie ales împreună cu o echipă, la Congres

Ciolacu vrea ca viitoarea conducere a partidului să fie aleasă pe bază de moţiune, fiecare candidat urmând să vină cu propria echipă şi cu propriul program politic.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

„Congresul va avea loc cel târziu până pe data de 29 februarie. La 1 martie partidul trebuie să fie în precampania alegerilor locale. (…) Eu am venit cu solicitarea şi în faţa colegilor şi să vin pentru un vot luni, la Comitetul Executiv, ca la congres candidaturile să fie pe moţiuni, asta însemnând – cel care candidează la funcţia de preşedinte, pe o perioadă limitată, printr-un congres extraordinar, să vină cu o echipă, cu un program politic, cu o viziune nouă asupra acestei perioade, în primul rând cu privire la alegerile locale şi parlamentare care vor avea loc anul viitor. E un mod mult mai european şi nu mai transformăm Congresul PSD în lupta pentru funcţii. (…) Fiecare va veni cu viziunea lui şi cu modificările la statut. (…) Fiecare candidat la funcţia de preşedinte va veni cu o echipă şi cu un program politic, iar congresul va alege drumul şi mesajul şi linia partidului”, a declarat Ciolacu la DC News.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

O decizie care urmează să fie luată este reprimirea în partid a lui Robert Negoiţă, care fusese suspendat pe vremea când la şefia partidului se afla Viorica Dăncilă.

Marcel Ciolacu încearcă să îl recupereze pe Negoiţă, în condiţiile în care acesta este un primar care are şanse să câştige un nou mandat, la Sectorul 3 al Capitalei.

Ciolacu a promis că va îndrepta situaţia în privinţa colegilor excluşi sau suspendaţi abuziv din PSD şi a anunţat că la Comitetul Executiv Naţional de luni va propune revenirea în partid a primarului sectorului 3, Robert Negoiţă.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare