Drept urmare, segmentul rusesc al stației, care ajută la corectarea orbitei acesteia, ar putea fi afectat, ceea ce ar face ca structura de 500 de tone să se prăbușească pe Pământ, „în mare sau pe uscat”, a scris șeful Roscosmos pe Telegram.

Publicând o hartă a locațiilor în care ISS s-ar putea prăbuși, el a afirmat că este puțin probabil ca aceasta să cadă în Rusia.

„Populațiile altor țări, în special cele conduse de «câinii războiului», ar trebui să se gândească la prețul sancțiunilor împotriva Roscosmosului”, a msi scris el.

Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA) a declarat anterior că încearcă să găsească o soluție pentru a menține ISS pe orbită fără ajutorul Rusiei.

NASA a anunțat la începutul lunii februarie că intenționează să mențină operațională Stația Spațială Internațională până la finalul anului 2030, după care aceasta ar urma să fie prăbușită controlat, într-o zonă îndepărtată a Oceanului Pacific, cunoscută sub numele de Punctul Nemo.

Din 2030, platformele spațiale operate de companiile private vor înlocui ISS, ca loc de colaborare şi cercetare ştiinţifică.

Foto: Hepta

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News