De Cristian Burcioiu,

După controlul dispus de conducerea IGP – care a urmărit atât activitatea managerială, cât și modul de îndeplinire a sarcinilor și atribuțiilor specifice polițiștilor din cadrul IPJ Ialomița -, rezultatele au ajuns pe masa ministrului de Afacerilor Interne, Carmen Dan. Studiul concluziilor specialiștilor trimiși în control, l-au făcut pe  numărul unu de la ”Interne” să-și dea avizul pentru declanșarea procedurilor care vizează cercetarea prealabilă a șefului IPJ Ialomița, cms.șef Cristian Ivan.

Nouă polițiști cu funcții de conducere de la IPJ Ialomița sunt cercetați. Primul pe listă e șeful lor

”În urma activităților de verificare, conducerea I.G.P.R. a dispus următoarele măsuri: înaintarea materialului conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu propunere de declanșare a procedurii cercetării prealabile a inspectorului șef al I.P.J. Ialomița. Declanșarea cercetării prealabile pentru 8 polițiști, și anume: cei doi adjuncți ai inspectorului șef al I.P.J Ialomița, șeful Serviciului de Ordine Publică, șeful Serviciului Investigații Criminale, șeful Poliției municipiului Urziceni și adjunctul acestuia, șeful biroului investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Urziceni și șeful Postului de Poliție Sinești”, se spunea în documentul care a ajuns pentru avizare pe masa  ministrului de interne, Carmen Dan.

Toată această poveste a fost declanșată de un bărbat care a fost atacat de indivizi rămași încă necunoscuți care au încercat să-l tâlhărească prin metoda înțepării roților autoturismului. Incidentul s-a consumat pe raza localității Sinești. Bărbatul se întorcea cu familia din minivacanța de 1 Mai.