De Ana Hațeg,

Senatul urmează să dezbată și să voteze moțiunea depusă de 41 de senatori PSD împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu.

Intitulată „Guvernare PNL, numele tău este austeritate”, moțiunea arată că ”domnul Cîţu, în calitate de ministru, şi-a permis să facă declaraţii hazardate şi iresponsabile doar pentru a servi unor comenzi politice ale partidului pe care îl reprezintă într-un moment cu maximă expunere publică – campania electorală pentru prezidenţiale”.

În moțiunea simplă se mai arată că singura „certitudine” după învestirea Guvernului Orban şi instalarea lui Florin Cîţu la Finanţe „este, în acest moment, scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american, ceea ce se va traduce pentru populaţia României în creşterea facturilor, a preţurilor bunurilor şi tarifelor la servicii, a ratelor la creditele bancare şi inflaţie”.

Adoptarea unei moțiuni simple nu atrage după sine revocarea miniștrilor împotriva cărora a fost inițiată și nu îi obligă pe aceştia să demisioneze.

Ministrul Finanţelor Publice a declarat, după preluarea mandatului, că economia României a fost condusă în ultimii trei ani în stilul Al Capone, cu un buget prezentat în Parlament și altul arătat baronilor locali.

Acesta a mai spus că ia în calcul sesizarea organelor competente și că, fără o intervenție, deficitul bugetar va depăși 4% din PIB în acest an.

În replică, fostul ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, l-a acuzat pe succesorul său că a provocat scăderea leului în raport cu euro prin declarațiile sale legate de situația financiară a țării.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor