MENIU CAUTĂ
01 Feb. 2016 14:46

Și-a revenit piața imobiliară! Casele s-au scumpit, iar vânzările au crescut cu peste 10%

Distribuie

Piața imobiliară e în revenire, iar cifrele de anul trecut confirmă asta! Pe parcursul lui 2015 apartamentele s-au scumpit în majoritatea reședințelor de județ.
Dincolo de tendința de majorare a prețurilor, găsim, în mod poate previzibil, un apetit crescut pentru achiziția de locuințe; acesta este alimentat de revenirea încrederii în piață, de îmbunătățirea condițiilor de creditare și de contextul economic general favorabil. Potrivit unui studiu realizat recent de Imobiliare.ro și platforma specializată AnalizeImobiliare.ro, volumul de achiziții a crescut cu 10%, un avans peste așteptările inițiale ale companiei, ce se situau la doar 5%.

Prima Casă a ajuns la un nivel record

Un indicator concret al creșterii volumului de tranzacții este dat de programul Prima Casă, care a atins rezultate record anul trecut. Potrivit datelor oficiale, de la începutul lui 2015 până în prima parte a lunii decembrie au fost emise la nivel național 30.070 de garanţii în cadrul acestuia, pentru împrumuturi cu o valoare totală de peste 5 miliarde de lei (circa 1,2 miliarde de euro). Spre comparație, pe tot parcursul lui 2014 au fost acordate aproximativ 27.000 de credite, în valoare de un miliard de euro.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii