Mergi direct la conținut »
Singura șansă a lui Gabriel de a fi salvat este o operație la o clinică din străinătate. Băiatul de 15 ani suferă de sindromul Klippel-Trenaunay și are nevoie de 200.000 de euro pentru tratamentul salvator
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Singura șansă a lui Gabriel de a fi salvat este o operație la o clinică din străinătate. Băiatul de 15 ani suferă de sindromul Klippel-Trenaunay și are nevoie de 200.000 de euro pentru tratamentul salvator

Singura șansă a lui Gabriel de a fi salvat este o operație la o clinică din străinătate. Băiatul de 15 ani suferă de sindromul Klippel-Trenaunay și are nevoie de 200.000 de euro pentru tratamentul salvator

Speranțele de a primi în România tratamentul care măcar să-i aline suferințele groaznice provocate de sindromul Klippel-Trenaunay, o malformație venoasă congenitală extrem de dureroasă cu care a fost diagnosticat acum 12 ani și care i-a mutilat un picior, s-au spulberat complet zilele trecute. Gabriel Bălăcean, elev olimpic al Școlii 56 din București, a fost anunțat oficial de specialiștii români că nu-l pot ajuta cu nimic. Băiatul a fost îndrumat spre clinici din străinătate, dar are nevoie de 200.000 de euro, bani pentru operație, tratamente și recuperare.

De Cristian Burcioiu,

”Boala lui Gabriel Bălăcean este o malformație venolimfatică greu de tratat atât în România, cât și în Europa. Considerăm că în țară se pot face doar terapii de drenaj limfatic (…). Recomandăm tratament de specialitate în străinătate, un exemplu fiind Clinica Földiklinik, Germania (…), specializată în tratarea limfedemului (diagnostic complet, terapie decongestionată și tratament chirurgical)”, este o parte a răspunsului pe care Oana Bălăcean, mama adolescentului, l-a primit de la specialiștii români.

Băiatul face drenaje limfatice de două ori pe săptămână

Numai că, în lupta ei disperată de a-și salva copilul, femeia nu a optat pentru Germania, ci pentru o clinică din Franța unde prețul este mult mai mic. Mai mult, medicii acestei clinici îl au deja pe Gabriel sub observație și îl tratează cu ședințe de drenaj limfatic, până când vor aprecia că a sosit momentul să intervină chirurgical.

De două ori pe săptămână, Gabriel este supus acestei proceduri chiar acasă la el, unde vine o asistentă din echipa medicului francez care, din cabinetul său din România, de la Cluj, conduce investigarea complicatului caz medical.

”Terapeutul vine de două ori pe săptămână la noi acasă. Ar trebui să facem aceste proceduri de mai multe ori, dar nu ne permitem, pentru că este foarte costisitor. Fiecare ședință costă 200 de lei”, spune mama adolescentului.

Gabriel va fi operat la o clinică din Paris

Aceste tratamente, care abia dacă reușesc să-i calmeze băiatului durerile insuportabile, sunt pregătirea pentru operația planificată să aibă loc în Franța, la Spitalul Cognacq-Jay. Data exactă la care va avea loc intervenția chirurgicală – una extrem de complexă la care vor participa specialiști în urologie, în tratarea acestui sindrom, dar și chirurgi plasticieni și vasculari – va fi stabilită doar după ce Gabriel va fi supus unor teste amănunțite, chiar la clinica din Paris. Dacă situația o va impune, copilul va fi operat în regim de urgență. Gabriel se va afla în fața medicilor francezi la data de 30 aprilie, când este programat pentru primele investigații.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

”Mergem acolo (n.r. – în Franța) pentru că ni s-a spus, după 12 ani de tratamente, că în țară medicii români nu pot să facă nimic pentru băiatul meu. Sunt dispusă să încerc și un tratament experimental de care ni s-a vorbit pentru că nu pot să stau să mă uit cum copilașului meu i se stinge lumina din ochi, cum îi piere pofta de viață. Abia dacă mai poate să stea în picioare, e chinuit de dureri. Nu știu cât va mai rezista, nu vreau să-l pierd. Am încredere că vom putea strânge cei 200.000 de euro cu ajutorul oamenilor cu suflet. Sunt o mamă disperată care îi roagă să le fie aproape ei și fiului ei bolnav”, a mai spus Oana Bălăcean.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Cei care doresc să îl ajute pe Gabriel, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «GABRIEL».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Close
Închide
  Close