Petiția inițiată în urmă cu o săptămână nu a atras prea multe semnături, până zilele acestea, când inițiatoarea ei a început să o distribuie și a început să crească rapid. Ajungând să aibă în prezent peste 700.000 de semnături.

Margaret Anne Georgiadou, inițiatoarea petiției, a declarat pentru BBC: „Am devenit ca oricare alt om care își dorește să rămână, foarte frustrată pentru că am fost ignorați atât de mult timp”.

Mai mulți parlamentari au distribuit și ei pe rețelele de socializare petiția.

Joi dimineață, din cauza numărului mare de accesări, site-ul Parlamentului britanic a căzut. Acesta a fost repus în funcțiune pentru scurt timp, dar a căzut din nou și cei care au încercat să-l acceseze primeau mesajul că este ”dat jos pentru mentenanță”.

”Guvernul a susţinut constant că ieşirea din UE este voinţa poporului. Noi trebuie să punem capăt acestei afirmaţii prin a demonstra puterea sprijinului public acum pentru rămânerea în Uniunea Europeană”, se arată în textul petiţiei.

În Marea Britanie, petițiile inițiate pe site-ul Parlamentului care adună peste 100.000 de semnături sunt luate în considerare de Comisia pentru petiții care stabilește dacă trebuie puse în dezbatere de parlamentari.

În 2017, o asemenea dezbatere a avut loc în urma semnării unei petiţii de către 1,8 milioane de persoane care s-au pronunţat împotriva efectuării unei vizite de stat a preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie.


Citește și: Nicolae Robu a ajuns în presa internațională, după ce a tăiat cablurile din oraș. Euronews: „Un primar a lăsat școlile fără internet în timpul examenului”


 

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult