De Mihai Toma,

  • Comuna din sudul județului Dâmbovița e situată între râurile Argeș și Neajlov și este traversată de autostrada București-Pitești, la 52 de kilometri de Capitală.
  • E formată din satele Corbii Mari, Bărăceni, Grozăvești, Moara din Groapă, Petrești, Podu Corbencii, Satu Nou, Ungureni și Vadu Stanchii și are peste 8.000 de locuitori.
  • S-a înregistrat un deces, sunt 15 infectați cu Covid-19, iar 189 de persoane izolate. ”S-ar putea ca numărul celor care vor fi nevoiți să stea în izolare să atingă cifra de 300. Situația poate deveni și mai gravă”, e disperat primarul Ionuț Bănică.

Edilul a trimis deja o solicitare de ajutor în atenția Consiliului Județean și a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

”Cer Guvernului și autorităților responsabile să decidă testarea tuturor localnicilor din comuna Corbii Mari. Este singurul mod în care putem opri răspândirea acetsui virus în localitățile noastre”, anunță, disperat, Ionuț Bănică, care cere și materiale sanitare, dar și sprijin la nivel de personal abilitat pentru asigurarea ordinii.

Primarul Ionuț Bănică:

Nu ne văităm – ne facem datoria și o s-o facem până la epuizare. Dar vreau să înțeleagă toată lumea că din lupta asta nu vom putea ieși fiecare pe cont propriu!

Ionuț Bănică:

Alte opt persoane din Corbii Mari au fost infectate cu coronavirus și au fost transportate la spital cu ambulanțele, sâmbătă seară.

În total, în Corbii Mari au fost confirmate pozitiv COVID-19 15 persoane, iar un bărbat de 57 de a decedat, după ce s-a infectat cu coronavirus într-o clinică de dializă din Capitală. Soția și unul dintre copii au fost testați pozitiv.

Cei șapte noi pacienți sunt din satul Moara din Groapă și sunt contacții unui bărbat care s-ar fi infectat și el cu virusul ucigaș tot la o clinică privată din București, unde mergea pentru dializă.

Deocamdată sunt în izolare 189 de persoane din Corbii Mari, din peste 50 de gospodării, însă urmează o nouă anchetă epidemiologică, și s-ar putea ca numărul celor care vor fi nevoiți să stea în izolare să atingă cifra de 300. Situația poate deveni și mai gravă în comuna noastră.

Primarul Ionuț Bănică:

Primarul a lansat și o petiție online referitoare la situația din comună.

Pe 26 martie, unul dintre locuitorii din Corbii Mari a pierdut lupta cu virusul ucigaș.

Citeşte şi:

Document oficial al Ministerului Sănătății. Ce înseamnă, de fapt, intrarea în Scenariul 4 al COVID-19. Ce cazuri se tratează acasă și cine ajunge la spital?

Povestea care păcălește mii de pensionari din România. Cum a ajuns un actor în filme pentru adulți inventator de vaccinuri contra coronavirusului

Pentru că primăria a cheltuit pe coruri şi spaţii verzi, managerul spitalului din Câmpulung Moldovenesc cere ajutor de la Licuricii Fericiţi: “Ne-am testat pe banii noştri!”

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile
HOROSCOP
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile