Mergi direct la conținut »
Slujbă impresionantă la Prislop! Pelerinii s-au adunat, din nou, în număr mare la mormântul părintelui Arsenie Boca Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Slujbă impresionantă la Prislop! Pelerinii s-au adunat, din nou, în număr mare la mormântul părintelui Arsenie Boca

Slujbă impresionantă la Prislop! Pelerinii s-au adunat, din nou, în număr mare la mormântul părintelui Arsenie Boca

Câteva sute de credincioși au luat parte, miercuri, la cel de-al doilea hram al Mănăstirii Prislop, situată în apropierea localității Silvașu de Sus, din județul Hunedoara, acolo unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, considerat și „Sfântul Ardealului”.

Și de data aceasta, oamenii s-au adunat în număr mare pentru a asista la slujba religioasă oficiată de Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gurie, alături de alți trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Pelerinii au mers la Prislop de dimineață. Unii au sosit în grupuri organizate, cu autobuze sau autocare, alții cu mașinile personale. Cu toții, însă, au mers acolo cu același gând, acela de a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca, considerat făcător de minuni.

Parastas la mormântul lui Arsenie Boca, „Sfântului Ardealului”

După liturghie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gurie, le-a mulțumit tuturor ierarhilor prezenți la slujba hramului Mănăstirii Prislop, întregului cler slujitor și maicilor mănăstirii pentru organizarea și pregătirea hramului. Ierarhul hunedorean i-a îndemnat pe credincioșii prezenți ca pelerinajul lor la mănăstire să le fie ca un moment de întregire duhovnicească.

La final, a avut loc o slujbă de parastas la mormântul părintelui Arsenie Boca, cel despre care se spune că, și după moarte, poate face minuni, vindecând, în mod miraculos, boli.

Pe timpul desfăşurării manifestării religioase, măsurile de linişte şi ordine publică au fost asigurate de jandarmi hunedoreni.

Mănăstirea Prislop are două hramuri, unul pe 8 mai, când se sărbătoreşte Sfântul Ioan Evanghelistul, iar al doilea pe 14 septembrie, de „Ziua Crucii”.

Sursa foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Close
Închide
  Close