Mergi direct la conținut »
Sorina Matei: Totalul contractelor din bani publici obţinuţi de firmele lui Rareș Bogdan se ridică la peste 1.722.500 de euro
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sorina Matei: Totalul contractelor din bani publici obţinuţi de firmele lui Rareș Bogdan se ridică la peste 1.722.500 de euro

Sorina Matei: Totalul contractelor din bani publici obţinuţi de firmele lui Rareș Bogdan se ridică la peste 1.722.500 de euro

Sorina Matei continuă seria dezvăluirilor referitoare la afacerile cu bani publici ale fostului său coleg de breaslă Rareș Bogdan, fost cap de listă între candidații PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai.

De Dragoș Tănase,

Într-o nouă investigație publicată pe blogul ei, sorinamatei.ro, jurnalista susține că totalul contractelor din bani publici obţinuţi de firmele lui Bogdan se ridică la peste 1.722.500 de euro, conform răspunsurilor oficiale la solicitări legale.

„A luat bani şi de la Aeroportul din Cluj, condus de un inculpat pentru fapte de corupţie, de la CNADNR, de la Parcurile Industriale Tetarom din Cluj pentru care a prestat inclusiv servicii de hostess în restaurante, de la Compania de Apă Someş SA şi de la Centrul Agro Transilvania Cluj SA”, scrie Sorina Matei.

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, om de afaceri, și în prezent, politician liberal, europarlamentar PNL, a mai obţinut de-a lungul timpului, prin firmele sale de PR, consultanţă şi publicitate contracte de 209 900 de euro din bani publici.

Timp de 5 ani şi 8 luni, firmele lui Rareş Bogdan au avut următoarele afaceri:

  • contracte de peste 31.200 de euro cu Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, condus de Ioan David Ciceo, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie/luare de mită
  • contracte din bani publici de peste 17.500 de euro cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)
  • contracte de peste 9.200 de euro cu Parcurile Industriale Tetarom SA din Cluj, pentru care a prestat inclusiv servicii de hostess în restaurante
  • contracte de peste 127.000 de euro cu Compania de Apă Someş SA pentru “informaţii de interes public”
  • a luat şi 25.000 de euro bani publici pentru publicitate în Cluj de la Societatea Centrul Agro Transilvania Cluj SA, precizează jurnalista.
Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

În luna aprilie, tot Sorina Matei scria că Rareș Bogdan, „mufat” ani în șir la contracte cu bani publici, prin firmele sale de consultanță, publicitate și PR.

Datele oficiale arată că Trend Communication SRL, firma de PR, consultanţă şi publicitate a fraţilor Bogdan şi a lui Vasilică Hoandră a avut de-a lungul timpului şi alte activităţi:

  • a cumpărat 100 de kilograme de bandă de alamă de la o companie din subordinea Ministerului Economiei
  • şi-a făcut publicitate prin contracte de sponsorizare cu Universitatea Cluj, după ce Emil Boc a anunţat că a fost preluat brandul oficial al Universităţii Cluj, în acelaşi timp firma lui Bogdan având contracte tot pe bani publici cu primăria condusă de actualul său coleg de partid, Emil Boc.

Citește investigația intergală, pe sorinamatei.ro!

FOTO: Hepta

Citește și:
Sorina Matei: Rareș Bogdan a avut contracte din bani publici cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj. O parte din acestea nu apar în declarația de interese. Reacția liberalului: „Mizerii de campanie”

Secretele, trecutul și echilibristica lui Rareș Bogdan, într-un articol plin de informații neștiute, scris de o jurnalistă care a lucrat în redacție cu noul star al PNL!

VIDEO: Scandal între Rareș Bogdan și Codrin Ștefănescu, la B1 TV! Ștefănescu: „E un isteric care nu și-a luat pastilele!”. Bogdan: „De ce trebuie să vorbesc eu cu un păcălici?”

Close
Închide
  Close