Mergi direct la conținut »
Sorina Pintea: "România este pregătită pentru  preluarea președinției Consiliului Europei pe domeniul Sănătății"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Sorina Pintea: "România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Europei pe domeniul Sănătății"

Sorina Pintea: „România este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Europei pe domeniul Sănătății”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că România este pregătită pentru  preluarea președinției Consiliului Europei pe domeniul Sănătății, în condițiile în care, în prezent, asigură președinția din umbră.

De Elvira Gheorghiță,

„Vor fi preluate dosarele tematice nefinalizate, dar vor fi propuse și propriile teme de dezbatere în domeniul rezistenței antimicrobiene și a infecțiilor asociate, a prevenției prin vaccinare, dar și a accesului pacienților români la medicamente”, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, după una din întâlnire pe care le-a avut în cadrul reuniunii informale a miniștrilor Sănătății din cadrul Președinției austriece a Consiliului UE, la care participă împreună cu secretarul de stat, dr Cristian Grasu.

Toatodată, în cadrul reuniunii, ministrul român al Sănătății are discuții cu omologii europeni asupra unor teme de importanță majoră pentru România. Una dintre ele privește provocările statelor UE pentru reglementarea și furnizarea de medicamente autorizate centralizat la nivelul UE. O altă temă vizează investițiile în infrastructura digitală de sănătate.

„Garantarea accesului egal al pacienților europeni la terapii și medicamente inovative reprezintă una dintre provocările cheie ale politicii farmaceutice din Europa. Fără dovezi suficiente cu privire la eficacitatea medicamentelor, acestea nu ar trebui autorizate. Este nevoie de un studiu de eficacitate postautorizare pentru a confirma raportul beneficiu – risc al unui produs. Considerăm că pentru o aprovizionare echilibrată cu medicamente scumpe ar putea fi aplicate politici care să prevadă publicarea datelor privind includerea pe piață a medicamentelor autorizate și un preț convenabil în fiecare stat european”, a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

De aseamenea, ministrul Sănătății a subliniat că investițiile în sănătatea digitală, ca de exemplu prescripția medicală sau dosarul electronic al pacientului au avut rezultate pozitive din punct de vedere al reproiectării metodelor de livrare a asistenței medicale. România susține  dezvoltarea la nivel european de programe care pot susține preluarea instrumentelor și serviciilor de Health.


Citește și:

Fals în lista lui Firea! Regizorul Chris Simion aduce acuzații grave primarului Capitalei: „Nu am semnat scrisoarea de sprijin, scoateți-mă de pe listă!”

Close
Închide
  Close