19 Dec. 2017 16:10

O porțiune din Șoseaua Kiseleff se va numi Bulevardul Regele Mihai I. La fel și Parcul Herăstrău

Distribuie

Șoseaua Kiseleff și Parcul Herăstrău se vor numi Regele Mihai. Segmentul din Șoseaua Kiseleff, delimitat între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, se va numi Bulevardul Regele Mihai I al României, potrivit unei propuneri a grupului consilierilor generali PNL, votată în ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de marți, 19 decembrie.

Regele Mihai a fost, este și va rămâne singura personalitate politică în dreptul căreia istoria se înclină. Se înclină astăzi cu ocazia pierderii și se îndatorează să-și aducă omagiul, adevărul nedistorsionat, adevărul pur, al unui Rege care și-a iubit țara dincolo de frontierele exilului și dincolo de moarte', spunea Sorin Mărgărit, consilier general PNL, cel care a inițiat proiectul de hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) privind redenumirea unei porțiuni din Șoseaua Kiseleff în Bulevardul Regele Mihai I al României.

Țin să amintesc că a existat o perioadă în care întreaga șosea a purtat numele Regelui Mihai: 1940-1944. Îmi exprim speranța că toți colegii din Consiliul General – indiferent de apartenența politică – vor înțelege necesitatea de a cinsti onoarea uriașei figuri istorice care a fost Regele Mihai I', a mai declarat consilierul Sorin Mărgărit.

În schimb, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus schimbarea denumirii Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) și aprobat în aceeași ședință.

Totuși, consilierul PNL Cătălin Deaconescu a criticat propunerea edilului şi îi cerea Gabrielei Firea să aibă respect faţă de familia Majestăţii Sale, care este în doliu, şi să retragă proiectul.

„Doamnă Gabriela Firea, lăsaţi-ne Regele să se odihnească în pace! După ce s-a repezit, pe când nici nu era anunţat oficial decesul Regelui, să propună schimbarea denumirii Pieţei Victoria în Piaţa Regele Mihai, după ce ziua a plâns pios la gardurile Palatului Regal, iar seara a râs copios la o comedie la Teatrul Naţional, astăzi doamna Firea ne propune să schimbăm denumirea parcului Herăstrău în parcul Regele Mihai! (…) Doamna Firea, unde eraţi când Regele nostru a fost umilit de regimurile neocomuniste ale PSD? Ce nu aţi înţeles din faptul că familia regală este în doliu? Dacă v-a mai rămas o fărâmă de decenţă, retrageţi acest proiect! Regele şi patria! Doamnă, dacă vreţi sa onoraţi memoria Regelui, faceţi ceva pentru patrie şi pentru bucuresteni! Pentru Regele nostru, din păcate, e prea târziu…', a scris Cătălin Deaconescu pe pagina sa de Facebook.

La Craiova, o sală a Universităţii din Craiova va purta numele Regelui Mihai: Aula „Mihai I al României'.

Iată mesajul Principesei Margareta după înmormântarea Regelui Mihai. „A fost un tată minunat, un model de moralitate'

Regele Mihai a încetat din viață în data de 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani. Monarhul a murit la reședința sa din Elveția. Regele Mihai a fost înmormânat în ziua de 16 decembrie 2017, la Curtea de Argeș.


CITEȘTE ȘI:

Loading...
Comentarii