De Ștefan Pană,

Pe plan mondial, turismul este în creştere. Anul trecut, au fost 1.4 miliarde de turişti internaţionali. Acest prag, de 1,4 miliarde, a fost atins cu doi ani înaintea estimărilor. Sectorul acesta fiind într-o creştere permanentă, ţările se luptă pentru a oferi condiţii cât mai bune.

Forumul Economic Global, organizaţia non-profit din Elveţia cunoscută pentru întâlnirea anuală de la Davos, a realizat un index a 140 de ţări, pe diverse criterii legate de domeniul turismului şi călătoriilor.

Criteriile se referă la factorii de încurajare a turismului (mediul de afaceri, siguranţa şi securitatea, sănătatea şi igiena, resursele umane şi piaţa muncii, precum şi capacităţile IT), politicile de turism (competivitate, preţuri), infrastructura (aeriană, terestră şi portuară, dar şi a serviciilor de turism), precum şi la resursele naturale şi culturale.

Cele mai bune destinaţii turistice

Potrivit acestor criterii, primele 4 locuri din top sunt ocupate de Spania, Franţa, Germania şi Japonia, care sunt la egalitate. Aceste ţări sunt urmate de Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Italia, Canada şi Elveţia.

Din acest top 10, singura ţară care a pierdut din punctaj faţă de anul trecut este Marea Britanie.

Din primele 50 de ţări, 28 sunt din Europa (inclusiv Rusia).

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Grecia, o destinaţie preferată de foarte mulţi români, se află pe locul 25.

România, o destinaţie în creştere

România este pe locul 56 în acest top, în creştere faţă de anul 2017. A urcat 12 poziţii, ceea ce o face printre cele mai de succes ţări din acest punct de vedre. Creşteri similare au mai înregistrat doar Serbia şi Albania (12 poziţii) şi Moldova (14 poziţii).

În jurul poziţiei noastre din clasament se află Argentina, Quatar, Chile, Letonia, Mauritius şi Columbia (clasate mai bine) şi Israel, Oman, Lituania, Slovacia şi Africa de Sud (clasate mai prost).

Bulgaria se află înaintea noastră, pe poziţia 45, iar Ungaria este pe locul 48. Republica Moldova, care înregistrează cea mai mare creştere faţă de anul trecut, este însă abia pe locul 103.

România a fost penalizată în principal din cauza infrastructurii.

A obţinut scoruri bune în privinţa securităţii, sănătăţii, digitalizării, competitivităţii preţurilor, mediului şi infrastructurii de turism. Cu toate acestea, ţara noastră este deficitară la capitolul prioritizării IT-ului, infrastructurii aeriene şi a celei rutiere.

Citeşte şi:

Cum a obținut asociația lui Alexandru Cumpănașu un milion de lei ca să realizeze 3 broșuri în Anul Centenar: Peste 600.000 de lei pentru 50 de pagini de copy / paste din Google și Wikipedia

Inteligența artificială, tratamentul viitorului pentru afecțiuni ca durerea cronică, alcoolismul sau boala Parkinson

Modelul inferior iPhone 11 este mai atractiv decât iPhone 11 Pro, consideră experții în tehnologie. Diferență de preț de 300 de dolari, nejustificată

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate