Mergi direct la conținut »
Specie umană necunoscută, descoperită în Filipine. Rămășițele au peste 50.000 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Specie umană necunoscută, descoperită în Filipine. Rămășițele au peste 50.000 de ani

Specie umană necunoscută, descoperită în Filipine. Rămășițele au peste 50.000 de ani

O specie umană necunoscută până acum a trăit în Filipine în urmă cu peste 50.000 de ani, au aflat cercetătorii care au găsit mai multe rămășițe într-o peșteră. Noua specie umană a fost numită Homo luzonensis.

De Mihai Niculescu,

Analiza efectuată pe 13 rămăşiţe fosilizate descoperite în peştera Callao, provenind de la cel puţin trei indivizi, inclusiv de la un copil, i-au determinat pe cercetători să afirme că este vorba despre o nouă specie umană, pe care au denumit-o Homo luzonensis.

Rămășițele constau în dinţi, falange de la mâini şi picioare, fragmente de femur.

Specia prezintă în acelaşi timp „elemente sau caracteristici foarte primitive, semănând cu cele ale australopitecilor şi ale altor grupuri de hominizi, dar şi moderne, apropiate de cele ale Homo sapiens”, a explicat Florent Detroit, paleoantropolog la Musee de l’Homme din Paris şi coordonatorul principal al acestui studiu publicat în revista Nature. Aceste detalii fac din Homo luzonensis „o specie-mozaic”, a precizat cercetătorul francez, potrivit AFP și Agerpres.

Acest Homo luzonensis „era probabil scund, dacă judecăm după mărimea dinţilor lui”, dar „acesta nu este un argument suficient” pentru a proba o astfel de afirmaţie, a precizat acelaşi expert.

Homo luzonensis, care nu este un strămoş direct al omului modern, ar fi fost o specie înrudită, contemporană cu Homo sapiens, dar cu un anumit număr de caracteristici primitive. Două dintre fosilele analizate au fost datate direct prin metoda seriei de dezintegrare a uraniului şi au vârstele de 50.000 de ani respectiv 67.000 de ani.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Ele sunt cele mai vechi rămăşiţe umane cunoscute în Filipine. Cele mai vechi de până acum, provenind de la indivizi Homo sapiens şi care datează din urmă cu 30.000 – 40.000 de ani, descoperite pe insula Palawan, în sud-vestul arhipelagului filipinez.

Sursa foto: Florent Detroit


Citește și: VIDEO / Interviu cu Traian Băsescu, despre alegerile europarlamentare, politicieni și justiție: „La Guvernul Dăncilă e neputință intelectuală, miniștrii au un IQ sub media populației”


 

Close
Închide
  Close