MENIU CAUTĂ
, de Tiberiu Bujdei

Angajații Spitalului Județean de Urgență Suceava, decorat de Klaus Iohannis, vor primi stimulete financiare

Distribuie

Spitalul Județean de Urgență Suceava a fost decorat, marți, de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că această distincție reprezintă „o recunoaștere și o confirmare” la cel mai înalt nivel al eforturilor făcute de Spitalul Județean Suceava și de Consiliul Județean Suceava în ultimii zece ani pentru a aduce instituția la normalitate, la standardele spitalelor din țările civilizate.

„Într-un timp scurt am făcut un drum lung”, a spus Rîmbu care a arătat că împreună cu CJ Suceava nu a ratat nimic din tot ceea ce și-a propus.

El a apreciat că descentralizarea Spitalului Județean Suceava în urmă cu 10 ani a fost o măsură de succes, iar benefic a fost și rolul personalului spitalului.

Rîmbu a spus că va continua programul de dezvoltare al SJU Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în ședința de joi a CJ Suceava se alocă noi sume de bani pentru dezvoltarea infrastructurii spitalicești, urmând să fie finalizat în acest an un nou ambulatoriu integrat cu o suprafață de peste 4000 de mp, se va înființa un nou bloc operator, se amenajează secția de chirugie plastică și mari arși, se înființează la Secția de Cardiologie Unitatea de supraveghere a pacienților critici coronarieni – USTAC și un compartiment de Chirurgie intervențională , dar că se va amenaja și un heliport pe clădirea spitalului.

Managerul Vasile Rîmbu a menționat că toți salariații vor primi, drept stimulent, pentru activitatea lor, câte un salariu minim pe economie, subliniind că a dorit să ofere aceeași bonificație tuturor angajaților, indiferent de calitatea lui în această unitate.

„Nu vrem să facem diferențieri”, a spus managerul care a menționat că în următoarele două luni vor fi făcute aceste plăți pentru a nu se depăși plafonul de 30 la sută din fondul destinat pentru sporuri.

Citește și:

Cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap procurorilor DIICOT și șefului PSD al Radio România după ce aceștia folosiseră „handicapul mental sever” al fetei unui redactor muzical pentru ca angajata să recunoască o pedeapsă nemeritată!

 

Comentarii