De Cristian Anton,

Guvernul local a decretat stare de urgenţă de sănătate publică în New Delhi şi a impus un sistem de trafic rutier bazat pe circulaţia alternativă a vehiculelor cu numere cu soţ şi cu numere fără soţ, cel puţin până pe 15 noiembrie.

Autoritățile au decis să închidă școlile, au anulat zborurile și au oprit activitatea pe toate șantierele de construcții din capitala Indiei.

Milioane de oameni din oraș și-au început ziua sufocați de o ceață care ”îți arde ochii”, se arată pe aljazeera.com.

Experții spun că aerul din New Delhi, oraș în care trăiesc aproape 22 de milioane de locuitori, este atât de poluat încât simpla sa respirare a devenit echivalentul a peste 50 de țigări fumate pe zi.

Mă doare capul de fiecare dată când mă trezesc. Uneori este sufocant să respiri, am nasul și ochii inflamați. E ca și cum mă arde.

Ankusha Kushi, student din New Delhi

Microparticulele din aer măsoară mai puțin de 2,5 microni, fiind atât de mici încât intră adânc în tractul respirator.

Indexul calității aerului, măsurat de Ambasada SUA la New Delhi, a ajuns la 613 micrograme particule pe metrul cub de aer, în condițiile în care maximul admis este de 25.

New Delhi, cel mai poluat oraș din lume

Poluarea aerului din capitala Indiei la acest nivel reprezintă o agravare considerabilă a riscului de boli cardiace și pulmonare în rândul populației generale și o mortalitate deosebit de ridicată pentru persoanele în vârstă sau cu afecțiuni preexistente.  

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

New Delhi este învăluit în fiecare iarnă de o ceață otrăvitoare produsă de gazele de eșapament, emisiile industriale și fumul rezultat din arderile agricole.

Criza actuală este însă cea mai gravă din ultimii trei ani, iar ministrul Arvind Kejriwal vorbește despre o ”poluare de nesuportat”, comparând atmosfera din Dew Delhi cu o ”cameră de gazare”.

New Delhi este luni cel mai poluat oraș din lume, depășind de două ori nivelurile măsurate în Lahore (Pakistan), clasat la mare distanță pe locul al doilea în clasament și de trei ori nivelul de poluare din Beijing.

Citeşte şi:

Cartelul Renault. Sindicatele intervin în urma dezvăluirilor din Libertatea. ”O astfel de înțelegere privind angajarea de forță de muncă prezintă riscuri foarte mari”

Cât a costat controversatul teren de fotbal de la Liceul ”Mircea Eliade” din sectorul 6 al Capitalei. Diferență de aproape două milioane de lei între ce spunea primarul și ce arată actele!

În mintea infractorului. Primul interviu cu profilerul Poliției Române, care îl analizează pe Dincă. Cum un individ aparent obișnuit devine criminal la 66 de ani

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă