Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Fostul rector Ştefan Diaconescu, condamnat în dosarul
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO/ Fostul rector Ştefan Diaconescu, condamnat în dosarul "Băneasa": "Fiecare om are o soartă, probabil aşa mi-a fost scris"

VIDEO/ Fostul rector Ştefan Diaconescu, condamnat în dosarul „Băneasa”: „Fiecare om are o soartă, probabil aşa mi-a fost scris”

Fostul rector de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti execută de un an și o lună pedeapsă de cinci ani de închisoare şi, la sfârşitul anului, ar putea fi eliberat condiţionat.

De Remus Vlad,

Libertatea a vorbit cu Ștefan Diaconescu despre pedeapsa primită, condițiile de detenție și despre Puiu Popoviciu, condamnat în același dosar la 7 ani de închisoare, dar care până acum nu a executat nicio zi de detenție. 

Pe fostul profesor Ştefan Diaconescu l-am găsit la un festival al deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava. Slăbit după detenția de peste un an, fostul rector consideră că este nevinovat.

O afacere de multe zeci de milioane de euro, prin care omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu a intrat în posesia unui teren aparţinând universităţii. Acesta a fost condamnat, în acelaşi dosar, la şapte ani de închisoare, dar nu a fost încarcerat pentru că la data condamnării era la Londra, de unde nu a mai revenit pentru executarea pedepsei, fiind cerută extrădarea lui.

Diaconescu, despre Puiu Popoviciu încă liber: „Legea are nişte valenţe care-i permit acest lucru”

Încarcerat la Penitenciarul Rahova, Ștefan Diaconescu spune că cel mai mult îi lipseşte familia.

„Condiţiile de acolo sunt acceptabile (…). Eu mă consider doar nevinovat. În rest, deciziile sunt ale unui complet de judecată, nu pot să mă pronunţ”, a declarat Ştefan Diaconescu.

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu
Recomandări

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu

 

Cât despre faptul că Puiu Popoviciu este încă liber, Diaconescu e de părere că „legea are nişte valenţe care-i permit acest lucru”.

„Fiecare om are o soartă, probabil aşa mi-a fost scris”

Concluzia o trage singur, deşi acum putea avea o bătrâneţe liniştită: „Fiecare om are o soartă, probabil aşa mi-a fost scris”.

Ștefan Diaconescu execută din 3 august 2017 pedeapsa de 5 ani de închisoare, primită la instanța supremă, în dosarul „Ferma Băneasa”.

Prin aceeași decizie, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Cine a fost condamnat alături de Diaconescu şi Popoviciu

Ioan Nicolae Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV), și Andrei Bejenaru au primit pedeapse de 6 ani de închisoare cu executare.

Cornel Ilie Şerban, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne, a fost condamnat 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Anunțul procurorilor despre doctorii care l-au ținut pe Daniel Chițoiu internat după ce a ucis doi bătrâni
Recomandări

Anunțul procurorilor despre doctorii care l-au ținut pe Daniel Chițoiu internat după ce a ucis doi bătrâni

 

Petru Pitcovici, fost şef al Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Un fost prefect şi un fost viceprimar au scăpat de închisoare

Mihai Luican, fost prefect al municipiului Bucureşti şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000, Ioan Todiraş, fost viceprimar al Primăriei Sectorului 1, Lizeta Minea, fost secretar al Primăriei Sectorului 1, Gheorghe Petrulian, fost şef OCOOTA Bucureşti, și Gabriel Răsvan Toader au scăpat de condamnare în dosarul „Ferma Băneasa”, instanța constatând că răspunderea pentru infracțiunea de abuz în serviciu de care au fost acuzați s-a prescris.

Dosarul „Ferma Băneasa” a fost judecat patru ani și jumătate, iar acuzațiile de corupție și de abuz în serviciu pentru care au fost trimiși în judecată Puiu Popoviciu și alte 10 persoane au fost legate de un teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, care a aparţinut domeniului public al statului și a ajuns aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu, deși legea interzicea o astfel de tranzacționare.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Mai mult, terenul cunoscut ca Ferma Băneasa, situat aproape de DN1 Bucureşti-Ploieşti, a fost subevaluat, când a fost constituit ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments SA fiind evaluat la 1 dolar pe metru pătrat, față de valoarea de piață de la acel moment, de 150 de euro pe metru pătrat.


Citește și:

Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri

Liviu Pop, despre greșeala din manualul de clasa I: „12 poate fi mai mare decât 16, depine cum privești”

Close
Închide
  Close