De Adrian Ilie,

Stelian Tănase consideră drept ”un joc ciudat” desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidatul PSD în condițiile în care chiar sondajele interne ale social-democraților o dau perdantă. O posibilă explicație este apetitul pentru putere pe care Dăncilă și l-a descoperit după eliberarea de sub tutela lui Liviu Dragnea.

”Cred că pofta vine mâncând. E ceva vine normal, instinctiv. Îi place puterea, evident. Eu credeam că-i plac doar shoppingul, coafurile înalte, poșetele (…) dar se vede că-i place foarte mult puterea”, a comentat Stelian Tănase.

Acesta a identificat și explicația pentru care lideri ai PSD, cu experiență mare în campaniile electorale, au acceptat să desemneze un candidat cu șanse foarte mici.

”Din obișnuita lașitate a politicianului care nu atacă pe cineva care are putere și care are bugete pe care le poate împărți. Ca șefă a Guvernului poate trimite fonduri oricărui președinte de consiliu județean sau primar și cu asta îi ține la respect pe toți”, a spus Tănase care nu exclude totuși existența unei ”coterii de baroni” care se folosesc de un lider slab pentru a-și face jocurile.

„Viteza de gândire nu-i permite apariția la dezbateri TV”

Cariera de lider al partidului a Vioricăi Dăncilă se va termina după alegerile prezidențiale din cauza previzibilului eșec, Stelian Tănase afirmând că Dăncilă nu va intra în turul II și chiar dacă o va face, va fi învinsă de Iohannis ”la pas”.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

”Viorica Dăncilă nu se va duce la nicio dezbatere, dacă are consilieri buni (…) Viteza ei de gândire nu este suficientă să-i permită apariția la o dezbatere televizată”, a comentat politologul.

Mult mai inspirată ar fi fost o candidatură a Gabrielei Firea.”E tare-n clanță, nu lasă lucruri fără răspuns și acest lucru e căutat în campanie. Este combativă și l-ar fi combătut cu mai multe șanse și pe Barna și pe Iohannis”, susține Tănase.

În ce privește candidatul USR-PLUS, Dan Barna, Tănase susține că sunt neclare în ce privește persoana acestuia legate de modul cum și-a făcut averea și de legăturile cu serviciile. ”E un om cu umbre, dar are și calități. Este echilibrat, nu atacă. Valoarea lui politică nu stă în invective și este convingător”, a spus Tănase.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Iohannis s-a animat

De o evaluare aspră a avut parte președintele Iohannis. ”Patru ani a dormit, a fost marele absent de parcă nu era țara lui. E un om încet, cu reacții întârziate, dar după declarația că vrea un al doilea mandat s-a animat: iese la televiziuni, are ceva de spus întotdeauna. Mă întreb ce va face în al doilea mandat, va dormi în continuare?”, a spus politologul.

Pe de altă parte, Iohannis are meritul că a avut constant o atitudine proeuropeană. ”Niciodată nu a transmis vreun semnal că ar avea vreo problemă cu Bruxelles-ul. PSD a mers contra curentului, a cochetat cu Rusia, cochetează în continuare, iar în acest sens Iohannis este foarte bine poziționat”, a spus Stelian Tănase.

În ce privește competiția propriu-zisă pentru postul de președinte, Tănase nu exclude varianta unui singur tur, în care Iohannis să obțină mandatul inclusiv cu voturile unei părți a electoratului USR. ”PSD este acum al treilea partid, al doilea este USR care-și va trimite candidatul în turul II, dacă nu cumva Iohanis câștigă din primul tur (…) Estimez la o treime din electoratul USR cei care-l vor vota pe Iohannis”, consideră Stelian Tănase.

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Pro România și ALDE nu vor conta în competiția aceasta, însă perpsectivele lor diferă, crede politologul. Astfel, ALDE, un partid de lider, ar urma să dispară, pe când Pro România are șansa să adune social-democrații din PSD plecați după previzibila înfrângere din toamnă. ”PSD a intrat într-o pantă negativă care va dura și după 2020”, a conchis Stelian Tănase.

Urmărește toate declarațiile lui Stelian Tănase din emisiunea Adriana Nedelea LA FIX:

Citeşte şi:

Iritare la ALDE după desemnarea lui Dăncilă drept candidat. Vosganian: ”Ne-am pierdut încrederea în PSD”

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult