MENIU CAUTĂ
25 Mai. 2018 13:55 , de Daniel Ionașcu

SUA investighează manipularea monedelor virtuale. Bitcoin a scăzut la 7.458 de dolari pe unitate

Distribuie

Departamentul Justiției din SUA investighează posibila manipulare a prețurilor la Bitcoin, Ethereum și restul monedelor virtuale, scrie Reuters.

Investigaţia se referă la practicile ilegale care influenţează preţurile, cum ar fi inundarea pieţei cu comenzi false pentru a păcăli alţi traderi, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Procurorii federali lucrează cu Comisia pentru Tranzacţii cu Contracte de Mărfuri (CFTC).

Bitcoin, la 7.458 de dolari

Bitcoin se tranzacționează acum cu 7.458 dolari pe unitate, iar Ethereum cu 596 de dolari bucata.

Bitcoin este principala monedă virtuală a lumii, capitalizarea sa totală ajungând la 127 de miliarde de dolari. Ethereum se află pe poziția a doua, cu 59,4 miliarde de dolari.

Pe locurile următoare se găsesc Ripple – 24,3 miliarde de dolari, Bitcoin Cash – 17,6 miliarde, EOS – 10,6 miliarde și Litecoin – 6,8 miliarde.

Căderea din Rai

Bitcoin a crescut anul trecut de la 1.000 de dolari pe unitate până la 20.000 de dolari, pentru ca apoi să încheie 2017 la 13.000 de dolari. Ulterior, prețul a tot scăzut, pe măsură ce tot mai multe țări au luat măsuri împotriva tranzacționării și producției de monede virtuale.

Acestea văd în monedele digitale un pericol, atât pentru populația care investește fără să știe că sunt speculative, cât și din cauza faptului că acestea sunt folosite pentru spălare de bani.

Citește mai multe despre Bitcoin, Ethereum și Monede virtuale pe Libertatea.

Comentarii