De Cristina Sterian,

UPDATE: Autoritățile Buzău, convocate de urgență după venirea unei femei din zona Lombardia, aflată în carantină de coronavirus, au decis ca aceasta să rămână peste noapte într-o clădire dezafectată a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Judeșțean, amenajată pentru ea, iar dimineața, după ce îi vor fi recoltate analize, va fi trimisă în tabăra de la Arbănași, acolo unde este identificat si stabilit spațiul pentru suspecții de coronavirus.

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a anunțat duminică seară, după ședința de urgență de la Prefectură, că femeia venită din Italia dintr-o zonă aflată în carantină, nu ar prezenta semne de boală, însă ar fi intrat în contact cu o femeie care ar avea febră și alte simptome de gripă, aceasta din urmă fiind suspectă de coronavirus.

„Doamna, care a venit din Italia cu un microbuz, cu mai multe persoane, a coborât în parcarea unui hipermarket. Doamna a sunat la dispecerat la 112, s-a recomandat, a spus că vine dintr-o zonă aflată în carantină și că a intrat în contact cu o persoană, cu o prietenă, care ar avea simptome de boală. Persoana respectivă nu ar fi fost confirmată ca având coronavirus, însă are simptome de gripă. Am luat legătura cu epidemiologul din DSP , care a anunțat Centrul Național de Boli Transmisibile și s-a comunicat că femeia trebuie izolată și să-i fie recoltate probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Luni dimineață, femeia va fi fusă la fosta tabără de la Arbănași unde va fi izolată.

Femeia de 52 de ani a ajuns în duminică seară la Buzău, cu un autocar în care se aflau mai multe persoane. Buzoianca a revenit acasă dintr o localitate din Italia aflată în carantină din cauza coronavirusului. În autocar, femeia ar fi primit vestea că o cunoștință de-a ei cu care lucrase în Italia a fost diagnosticată cu coronavirus.

Imediat cum a coborât la Buzău, în parcarea unui hipermarket, femeia a sunat la 112 și a spus că a intrat în contact cu o persoană dignosticată cu temutul virus.

Femeia a fost preluată de o salvare și dusă la secția de boli infecțioase a spitalului județean Buzău, unde medicii o investighează și vor decide apoi dacă o trimit la București sau la fosta tabără de la Arbănași, locul stabilit de autorități ca fiind spațiul de carantină pentru eventualii suspecți de coronavirus.

La această oră, prefectul de Buzău a convocat o ședință de urgență în care vor fi dispuse măsurile ce trebuie luate în cazul femeii. Buzoianca se pare că nu are simptome de boală,

În autocar, alături de ea au călătorit și alte persoane care și-au continuat drumul spre Galați, unde urmează să fie preluate de autorități.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente