Mergi direct la conținut »
Sute de euro amendă pentru turiştii care se vor răcori în fântânile din Roma
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Sute de euro amendă pentru turiştii care se vor răcori în fântânile din Roma

Sute de euro amendă pentru turiştii care se vor răcori în fântânile din Roma

Turiştii care vor încerca să se răcorească în fântânile vechi din Roma vor fi amendaţi cu 240 de euro, informează The Telegraph.

Primarul capitalei italiene, Virginia Raggi, a luat această decizie după mai multe cazuri înregistrate în ultimii ani.

”Frumuseţea Romei trebuie să fie respectată de toată lumea. Nu vom tolera un comportament care contravine decorului şi vrem să protejăm moştenirea istorică, artistică şi arheologică a Romei”, a scris ea pe Facebook.

Legea interzice turiştilor, dar şi locuitorilor Romei, să facă baie în 40 de fântâni istorice, între care şi Fontana di Trevi, cunoscută şi din scena celebră a filmului ”La Dolce Vita”, de Federico Fellini.

În plus, turiştilor le este interzis să mănânce ori să bea în timp ce stau pe marginile fântânilor, să se urce pe acestea sau să permită animalelor de companie să bea apă din ele.

Lista mai cuprinde La Barcaccia, aflată la capătul treptelor din Piazza di Spagna, şi monumentele din Piazza del Popolo şi Piazza di Navona.

În luna iulie a anului trecut, trei femei în costume de baie au intrat pentru a se răcori în Fontana dell’Acqua Paola, un monument vechi de 400 de ani, care apare în filmul “La Grande Bellezza” al lui Paolo Sorrentino.

În aceeaşi lună, un fost model britanic a reeditat scena din ”La Dolce Vita”, imitând-o pe actriţa suedeză Anita Ekberg. Ea a fost amendată de poliţie cu 450 de euro. În septembrie 2015, şase arhitecţi britanici – patru bărbaţi şi două femei – au petrecut, cântând şi ţipând, aproximativ jumătate de oră în La Fontana delle Naiadi din Piazza della Repubblica.

Close
Închide
  Close