Mergi direct la conținut »
Tabere pentru sinistrați, cumpărate cu fonduri europene. Ar putea fi folosite și pentru migranți
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Tabere pentru sinistrați, cumpărate cu fonduri europene. Vor fi amplasate în fiecare județ

De Petre Dobrescu,

Primele tabere pentru sinistrați, cumpărate cu fonduri europene, au ajuns în țară. Acestea sunt concepute pentru a asigura atât cazarea, cât și hrănirea a cel puțin 200 de persoane sinitrate pentru mai multe săptămâni.

Ad placeholder

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că primele tabere pentru sinistraţi din cele câteva zeci pe care România le va achiziţiona cu fonduri europene au ajuns în România, notează Agerpres.ro.

„Achiziţionăm tabere de sinistraţi pentru în jur la 8.000 de persoane, pe fonduri europene. Au început să sosească. În fiecare judeţ vor fi localizate”, a explicat şeful DSU

România va beneficia, printr-o finanţare cu fonduri europene, de 36 de tabere de sinistraţi. Acestea sunt destinate pentru a veni în sprijinul populației în cazul producerii unor dezastre, dar și în cazul unor mișcări masive de migranți din afara granițelor.

„Taberele de sinistraţi sunt facilităţi containerizate care asigură atât cazarea persoanelor sinistrate, cât şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de ordinul săptămânilor pentru minimum 200 de persoane. Acesta este un concept pe care noi l-am pus la punct relativ recent şi care face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană. România va beneficia de 36 de astfel de facilităţi la nivel naţional. Ele sunt destinate atât pentru acoperirea nevoilor pe plan naţional, în cazul producerii unor dezastre, dar şi pentru acoperirea nevoilor naţionale în cazul unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor”, a precizat prim-adjunctul şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonel Cristian Radu.

Până în 2020, România va trebui să aibă capacitatea de a gestiona mișcări necontrolate ale populației de ordinul miilor de persoane, notează sursa citată.

Reprezentanții IGSU susțin că taberele de sinitrați vor fi distribuite pe întreg teritoriul țării, în special în punctele de intrare majoră în România, precum în zona Banatului și a Dobrogei.

sursă foto: btonline.ro


Citește și CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/ În fața lui Dumnezeu, dar ascuns de oameni, preotul Dimitris plânge. Se pregătește să-și înmormânteze 40 de enoriași


 

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close