Mergi direct la conținut »
Tatăl Codruței Kovesi a fost cel care i-a denunțat pe israelieni ca-i hărțuiesc fiica
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Tatăl Codruței Kovesi a fost cel care i-a denunțat pe israelieni ca-i hărțuiesc fiica

Fostul procuror Ioan Lascu, tatal procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi, ar fi fost, potrivit news.ro, cel care i-a denuntat initial pe cetatenii israelieni, în dosarul de hărțuire.

În plângerea sa, Ioan Lascu a prezentat detaliat cum persoane necunoscute sună ”în toiul nopții” și ”vorbesc între ele”. Au primit astfel de telefoane tatăl, fostul soț, fratele și un apropiat al fratelui procurorului șef al DNA. Se primeau telefoane la ore târzii din noapte, 02.00, 03.00, și persoane străine inițiau discuții cu interlocutorii despre diverse cazuri.

Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi angajati ai unei firmei israeliene, au fost arestati preventiv in dosarul de hartuire a procurorului sef al DNA. Potrivit DIICOT, cei doi au dat mai multe telefoane cu caracter amenințător, precum si atacuri de tip phishing in vederea sustragerii de informatii din conturi de e-mail.

Weiner Ron este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integritatii datelor informatice si complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Ioan Lascu, tatăl șefei DNA, a murit la Târgu-Mureș, acolo unde era internat de mai multe zile în spital. Magistratul medieșean avea 70 ani.

Ioan Lascu a condus timp de 30 de ani Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș. El a deținut funcția de prim-procuror în perioada 1980 – 2010.

Close
Închide
  Close