Mergi direct la conținut »
Tatăl handbalistei care a murit în 2015 în accidentul de parașutism de la Clinceni încă speră să fie găsiți vinovații: „Fetița mea a murit a doua oară când instanța i-a iertat pe toți”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tatăl handbalistei care a murit în 2015 în accidentul de parașutism de la Clinceni încă speră să fie găsiți vinovații: „Fetița mea a murit a doua oară când instanța i-a iertat pe toți”

Tatăl handbalistei care a murit în 2015 în accidentul de parașutism de la Clinceni încă speră să fie găsiți vinovații: „Fetița mea a murit a doua oară când instanța i-a iertat pe toți”

Un an și două luni de anchetă, finalizată cu trimiterea în judecată a două persoane, pentru ucidere din culpă, aproape doi ani de judecată și nici un vinovat. Așa s-ar rezuma juridic cei aproape trei ani și șase luni de la accidentul de parașutism de pe Aerodromul Clinceni, Ilfov, din 18 octombrie 2015, în care au murit handbalista Andreea Nica și instructorul Daniel Floroiu, pentru că parașutele lor s-au încurcat în aer.

De Cristian Burcioiu,

Judecata nu e finalizată, pentru că decizia Judecătoriei Cornetu – care i-a găsit nevinovați pe cei doi acuzați din dosar, Marian Dragoș Boeru, unul dintre patronii firmei TNT Brothers, asociația sportivă care a organizat saltul, și instructorul Adrian Constandache, parașutistul-instructor care a sărit în tandem cu handbalista – nu este definitivă.

Procurorul a văzut doi vinovați de ucidere din culpă, judecătorul i-a absolvit de vină pe 16 noiembrie 2018, iar decizia este greu de înțeles pentru familia Andreei Nica.

„Bine că nu au scos-o vinovată pe ea. Asta mai trebuia!”

Andreea Nica

Ion Nica, tatăl Andreei, nu înțelege cum moartea a doi oameni poate să rămână nepedepsită.

“Nici acum nu-mi vine să cred. I-au achitat, nimeni nu e răspunzător de tragedia care a lovit două familii. Ca și cum nu s-a întâmplat nimic acolo sus, după ce au sărit din avion. Fetița mea a murit a doua oară când instanța i-a iertat pe toți. Bine că nu au scos-o vinovată pe ea. Asta mai trebuia!”, ne-a spus tatăl Andreei Nica.

El nu înțelege de ce judecătorul nu a luat în considerare în pronunțarea deciziei tot ce s-a spus legat de funcționarea firmei, de organizarea salturilor cu parașuta, de inexistența unor certificate de navigabilitate.

“Am sperat în ăștia trei ani că se va face dreptate, am avut încredere în justiție că vinovații vor plăti. Dar care vinovați, că nu e nici unul! Așteptăm să vedem cum motivează instanța această decizie, ca să pot să gândesc cu familia o nouă strategie”, a adăugat Ion Nica.

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea
Recomandări

Alina e doctoriță în Timișoara. Incredibil cum a ajuns medic specialist! Pe mâinile cui ne dăm sănătatea

Daunele cerute de familiile celor doi care au murit în accident au fost și ele respinse, firesc, având în vedere că acuzații nu au fost găsiți vinovați.

Magistratul Judecătoriei Cornetu nu și-au motivat încă decizia de achitare, dar apelul a fost declarat și se va judeca la Curtea de Apel București când va fi gata motivarea.

Ce s-a întâmplat pe 18 octombrie 2015

Instructorul Adrian Constandache și handbalista Andreea Nica, înainte de saltul mortal

În 2015, pe 18 octombrie, parașuta cu care a sărit Andreea, în tandem cu Adrian Constandache, și cea a lui Daniel Floroiu s-au încurcat în aer, din motive care nu au fost elucidate, la aproximativ 40-60 de metri de sol. În urma impactului cu terenul de aterizare al Aerodromului Clinceni, Floroiu a murit pe loc, iar handbalista, ceva mai târziu, la spital.

Raportul FBI din dosarul Caracal: „În comparație cu criminalii din SUA, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru e unică”
Recomandări

Raportul FBI din dosarul Caracal: „În comparație cu criminalii din SUA, metoda folosită de Dincă pentru a scăpa de cadavru e unică”

Andreea Nica avea atunci 27 de ani și era portar la echipa de handbal CSM Unirea Slobozia, Daniel Floroiu era instructor de parașutism. Tânăra era la primul salt cu parașuta, instructorul Constandache avea experiență de aproximativ 4.000 de salturi, iar Floroiu mai sărise de aproximativ 100 de ori înainte.

Instructorul Adrian Constandache a scăpat cu viață după ce s-a izbit de sol cu o viteză apreciată de specialiști la aproximativ 150 km/h. Parașutistul a zăcut în comă mai bine de două săptămâni, apoi a urmat amnezia care l-a împiedicat să-și amintească detaliile saltului.

În acea zi au sărit dintr-un avion pilotat de un francez zece parașutiști, cu nouă parașute, una fiind tandemul Constandache-Nica. Fiecare dintre parașutiștii amatori a plătit o taxă de aproximativ 1.000 de lei, care includea și filmarea zborului.


Citește și:

VIDEO INTERVIU / Dacian Cioloș: „Membrii Guvernului nu gândesc cu mintea lor”. Ce își reproșează din perioada în care a fost premier și cum caracterizează mandatul lui Dăncilă

 

Close
Închide
  Close