De Cristian Burcioiu,

Trei ședințe de chimioterapie la care a fost supus de oncologii turci au distrus orice urmă de celulă canceroasă din măduva lui Vlăduț. Așa arată rezultatele celor mai recente teste genetice primite, zilele acestea, de părinții băiatului internat în spitalul din Istanbul.

Este o victorie uriașă, la care medicii români nu au îndrăznit vreun moment să se gândească atunci când i-au acordat doar zece la sută șanse de supraviețuire copilului diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică de tip M6, eritroblastică. Este însă doar o luptă câștigată din războiul pe care Vlăduț îl duce pentru supraviețuire, motiv pentru care tratamentul salvator, estimat la aproximativ 60.000 de euro, trebuie să continue conform planificării medicilor turci.

„Testele patologice au arătat că măduva copilașului nostru s-a refăcut complet. Nu mai e nicio celulă canceroasă. De aceea, Vlăduț a fost scos de la tratamentul cu trombocite, perfuziile cu sânge donat care i se făceau pentru susținere. Suntem în culmea fericirii. E, într-adevăr, o minune! Acum trei luni, medicii români ne spuneau să ne pregătim pentru ce e mai rău și acum băiețelul nostru a învins”, ne-a spus în culmea fericirii Alexandru-Cristian Pascaru, tatăl băiețelului, care tocmai se pregătea să plece la Istanbul să-și strângă în brațe copilul.

Răspuns incredibil al Spitalului Municipal Timișoara în cazul doctoriței care a fentat rezidențiatul
Recomandări

Răspuns incredibil al Spitalului Municipal Timișoara în cazul doctoriței care a fentat rezidențiatul

„Avem în continuare nevoie de sprijinul oamenilor pentru a strânge cei 60.000 de euro”

Chiar dacă veștile sunt extrem de bune, tratamentul salvator cu citostatice trebuie să continue. Peste doar câteva zile, Vlăduț va intra în cea de-a patra sesiune de chimioterapie din cele 14 planificate la momentul internării la Koç Üniversitesi Hastanesi.

În plus, specialiștii turci îi vor face băiețelului – care suferă de amețeli din cauza tratamentului dur –  și un set complet de teste ale creierului, pentru a fi siguri că nicio celulă canceroasă nu a migrat din măduva spinării.

„Ne-au spus că e puțin probabil ca Vlăduț să aibă ceva la cap, dar îl supun acestor teste pentru o cât mai mare siguranță. O să-i scaneze creierul în căutarea oricăror urme care ar putea fi o problemă pentru sănătatea  lui. Peste câteva zile, o să intre în cea de-a patra etapă de chimio, conform planului medical. În continuare avem nevoie de sprijinul oamenilor pentru a strânge cei 60.000 de euro, șansa băiețelului nostru la viață. Nu ne putem opri aici…”, a mai spus tatăl copilului care a câștigat o uriașă bătălie pentru supraviețuire.

Newsweek: Firma de pază a jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan a păgubit statul cu peste 9 milioane de lei
Recomandări

Newsweek: Firma de pază a jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan a păgubit statul cu peste 9 milioane de lei

Cei care doresc să îl ajute pe Vlad-Andrei, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «VLAD-ANDREI».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie