14 Noi. 2017 15:27

Theresa May a criticat „acțiunile ostile” ale Rusiei: „Știm ce faceți!”

Distribuie

Theresa May a făcut cele mai puternic atac la adresa lui Vladimir Putin, acuzând Moscova de ingerință în cadrul alegerilor, dar și de campanii de spionaj cibernetic. Premierul britanic a afirmat că liderul rus încearcă să "submineze societățile libere", prin difuzarea unor "informații false și imagini prelucrate pentru a însămânța discordia în Vest", relatează BBC News și AFP.

„Știm ce faceți! Nu veți reuși!”, este afirmația făcută de premierul britanic la adresa liderilor ruși, în timpul unui dineu organziat de  Lordul-primar al City din Londra, centrul istoric și financiar din capitala britanică.

Theresa May a lansat astfel cel mai puternic atac al ei la adresa Moscovei, denunțând acțiunile ostile ale Rusiei. Mai precis, lidera Executivului britanic a denunțat „anexarea ilegală a Crimeii la Rusia”, sprijinul acordat rebelilor în regiunea Donbas, încălcarea „în repetate rânduri” a „spațiului aerian al mai multor țări europene”, campaniile de „spionaj cibernetic”, „implicarea cu ocazia alegerilor”, actele de „piraterie asupra Ministerului danez al Apărării și Bundestagului” german.

„Rusia caută să facă din informație o armă, implicând media conduse de stat pentru a difuza informații false și imagini prelucrate cu scopul de a însămânța discordia în Vest și a ne sabota instituțiile. Marea Britanie va face ce trebuie pentru a se proteja și va acționa cu aliații săi pentru a face același lucru”, a continuat Theresa May.

Printre măsurile necesare, prim-ministrul a citat „reforma NATO” cu scopul de „a descuraja mai eficient și a contra activitățile ostile ale Rusiei”, precum și „intensificarea” susținerii militare și economice a Ucrainei din partea Marea Britanii sau „întărirea” politicii Marii Britanii în domeniul securității cibernetice.

„Întreprindem acțiunile necesare pentru a contra activitățile ruse”, a punctat premierul britanic, care a specificat că nu își dorește „întoarcerea la perioada Războiului Rece”.

Discursul ei are loc cu o lună înainte ca ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, să efectueze o vizită în Rusia. Totodată, afirmațiile făcute de May sunt în contrast cu cele ale liderului american Donald Trump. Acesta a spus săptămâna trecută că a vorbit cu Vladimir Putin despre presupusa ingerință rusă la alegerile prezidențiale din SUA. „De fiecare dată când mă vede, spune: ‘Nu am făcut asta. Și cred, cred cu adevărat, că atunci când îmi spune, vorbe;te serios”, a declarat Donald Trump.


Citește și: EXCLUSIV / Religia e dată la schimb pentru o farfurie cu mâncare. Pușcăriașii români trec la islamism și spun 'adio' porcului pentru se 'lipi' de cazanul cu oaie al musulmanilor


 

Loading...
Comentarii