Mergi direct la conținut »
Franța are legi mai blânde pentru consumul de marijuana, deși tot mai mulți tineri se droghează
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Franța are legi mai blânde pentru consumul de marijuana, deși tot mai mulți tineri se droghează

Franța are legi mai blânde pentru consumul de marijuana, deși tot mai mulți tineri se droghează

Un studiu al sănătăţii publice franceze dezvăluie luni, 26 noiembrie, că 45% dintre adulţi (cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani) au fumat canabis cel puţin o dată în viaţă, în timp ce 3,6 % sunt consumatori frecvenţi, ceea ce înseamnă de 10 ori pe lună.

Studiul a fost realizat de Observatorul francez pentru droguri şi toxicomanie (OFDT) în rândul a peste 20.000 de persoane şi a ajuns la concluzia că 11% dintre francezi au consumat canabis în 2017.

Acesta relevă faptul că un număr mai mare de consumatori de sex masculin şi constată o creştere a consumului în rândul tinerei generaţii, unde peste un sfert dintre persoanele cu vârste între 18-25 de ani admite că a consumat canabis, în timp ce 8,4 % recunoaşte consumul în mod regulat.

Studiul relevă şi o diversificare între diferitele categorii de vârstă, evidenţiind adulţii de 30 de ani ca un grup deosebit de activ: în 2017, consumul regulat de canabis a ajuns la 6,3 % în rândul persoanelor de 26-34 ani şi la 3,3 %, între cei cu vârste de 35-44 ani.

În 2017, s-au contabilizat 5 milioane de consumatori de canabis, dintre care aproximativ 700.000 s-au declarat consumatori zilnici.

Sondajul a apărut la câteva zile după aprobarea unei legi mai blânde în Franţa, care prevede o amendă de până la 200 euro pentru consumatori şi care înlocuieşte o normă drastică din 1970, ce prevedea un an de închisoare şi o amendă de 3.750 de euro pentru cei care utilizează canabis, amintește Agerpres.


Citește și… Adevăratele meserii ale cântăreților! Muzica românească, făcută de ingineri, avocați și profesori!


 

Close
Închide
  Close