De Raluca Diaconu,

Marți după-amiază, ISU Timiș anunța că în imobilul de pe str. Vaida Voievod nr. 1 din Complexul Studențesc, aflat la câțiva pași de blocul în care au murit o tânără de 29 de ani și doi copii mici, se poate intra din nou. Oricine a avut acces în blocul cu probleme, pentru că ISU a anunțat că nu există pericol.

Din blocul de pe Vaida Voievod 1 au fost evacuate inițial 31 de persoane.

În urmă măsurilor de neutralizare efectuate la imobilul de pe strada Vaida Voievod, nr. 1 și a măsurătorilor efectuate de către echipele CBRN, s-a dispus permiterea accesului persoanelor în locuințe, deoarece nu am mai fost identificate substanțe toxice.

Reprezentanții ISU Timiș, marți după-amiază:

Reporterii Libertatea, dar și echipele de filmare ale televiziunilor au intrat în bloc și au vorbit cu oamenii. Unii erau nerăbdători să se întoarcă acasă, alții au ales să doarmă în continuare în altă parte.

Ușa de intrare în bloc era însă deschisă. Niciun pompier sau polițist ori jandarm nu era prezent acolo, prin urmare jurnaliștii și-au făcut treaba cu încredere în autorități. Acolo s-a găsit și o reclamă a firmei care a făcut deratizarea cu substanța ucigașă.

Reclama firmei care a făcut deratizarea ucigașă, agățată de ușa unui apartament

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat, tot marți seară, că se așteaptă după un aviz de la DSP pentru a fi permis accesul în doar în apartament din bloc, acolo unde s-a făcut dezinsecție/ deratizare, însă în rest se poate intra.

Accesul în imobil s-a făcut până la urmă doar temporar, a anunțat ISU în cele din urmă. Adică, la câteva ore distanță, s-a mai făcut o evacuare.

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'
Recomandări

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'

„Întrucât măsurătorile din aer nu indicau valori depășite de substanțe toxice, s-a permis accesul temporar în incinta imobilului. În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, specialiștii și reprezentanții din cadrul comitetului au hotărât ca totuși, preventiv, locatarii să nu se mute definitiv, ci să rămână în afara imobilului si să fie cazați la unitățile identificate de autoritățile locale. Aceasta măsură a fost luată până organele abilitate, în speță DSP, își vor da avizul pentru accesul definitiv în locuințe. Măsura a fost luată de CJSU pentru a preîntâmpina apariția unor alte situații de urgență, siguranța localurilor fiind prioritară”, a transmis abia miercuri seară ISU Timiș.

Potrivit oficialilor ISU, joi dimineață se va efectua o acțiune de neutralizare, decontaminare și igienizare a acestor spații, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor.

La finalizarea acestor acțiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocuri de locuințe de la adresele Miorița nr. 4 și Vaida Voievod nr.1.

În prezent mai sunt internate 43 de persoane, dintre care 32 copii la spitalul Louis Țurcanu, 8 adulți la Spitalul Județean și 3 adulți la Spitalul Municipal.

Citeşte şi:

Tragedia de la Timișoara. Oameni din interiorul ISU dezvăluie cine trebuia să facă legătura dintre cele 15 apeluri la 112 din același bloc

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”

Autoritățile din Timișoara au cerut ajutorul armatei în cazul deratizării criminale. Presa locală: Mai mulți polițiști, contaminați

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci