Mergi direct la conținut »
Tragedia Grenfell Tower | Un copil de 12 ani care a supraviețuit incendiului a fost intoxicat cu cianură
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Tragedia Grenfell Tower | Un copil de 12 ani care a supraviețuit incendiului a fost intoxicat cu cianură

Cel puțin un supraviețuitor al incendiului de la Grenfell Tower a fost tratat pentru intoxicație cu cianură, relatează BBC News. Este și cazul Luanei Gomes, o adolescentă de 12 ani, care a primit un astfel de tratament la un spital din Londra.

Luana Gomes, precum și sora și mama ei au primit tratament preventiv pentru intoxicație cu cianură. Cu toate acestea, foaia de externare arată că doar Luana a fost intoxicată cu această substanță.

Anterior, autorităţile britanice au dezvăluit că mai mulţi supravieţuitori ai incendiului de la Grenfell Tower au primit un antidot pentru cianură, dar acesta este primul caz diagnosticat de intoxicaţie cu cianură. Andreia Gomes şi cele două fiice ale sale au fost puse în comă indusă, după internarea lor la spitalul Kings College. Pentru Luana, foaia de externare arată că aceasta a fost diagnosticată cu răni provocate de inhalare de fum şi intoxicaţie cu cianură. Ea a primit astfel două doze de cobalamină.


Citește și: EXCLUSIV / E oficial! A început urmărirea penală împotriva polițistului care l-a altoit pe Boureanu


Victimele cianurii sunt asfixiate de gazul toxic, iar printre simptome se numără dureri de cap, ameţeli, confuzie, stări de vomă şi convulsii. La concentraţii ridicate, cianura poate provoca o moarte extrem de rapidă.

„Efectele sunt extrem de rapide… ai putea să mori în câteva secunde, depinde de nivelul de expunere. Atunci când respiri oxigen în mod normal, celulele produc energie. Dar cianura blochează capacitatea acestor celule de a produce energie din oxigen”, a declarat toxicologul clinic dr. Johann Grundlingh.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

Andreia Gomes, care era însărcinată în şapte luni în momentul izbucnirii incendiului devastator şi a pierdut sarcina din cauza complicaţilor, s-a arătat furioasă pe decizia de a monta o izolaţie mai ieftină şi mai puţin ignifugă pe Grenfell Tower.

„Tocmai mi-aţi ucis fiul. Dacă era o situaţie normală, atunci aş fi putut să ies. Şi avea şapte luni. Ar fi putut să supravieţuiască… dar din cauza condiţiilor, el a murit”, a declarat Andreia Gomes. Marcio Gomes a explicat că a decis să evacueze clădirea în jurul orei 4.00 dimineaţa, atunci flăcările au ajuns până la fereastra dormitorului său de la etajul 21 al blocului turn din Kensinghton.

Incendiul de la Grenfell Tower a izbucnit în urmă cu o lună, în timpul nopții, la etajul patru şi s-a propagat rapid din cauza izolaţiei exterioare a blocului situat în zona centrală a Londrei. Zeci de oameni și-au pierdut viața, însă autoritățile au avertizat că bilanțul final ar putea fi determinat abia la finalul anului. Între timp, poliția a dat publicității noi imagini din interiorul blocului.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Oana Roman s-ar întoarce în televiziune, dar nu oricum. Vrea locul Mihaelei Rădulescu sau al Andreei Esca


Close
Închide
  Close