MENIU CAUTĂ

Tragedie în Ucraina. Un avion al armatei s-a prăbușit

Distribuie

Avionul de tip Su-27 s-a prăbușit, sâmbătă, pe când executa manevre de aterizare, în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul avionului a murit în incident. 

”Avionul Su-27 s-a prăbuşit în regiunea Jîtomîr”, în zona centru-nord a Ucrainei, în timpul manevrelor de aterizare, la ora 13:00 GMT, a scris pe Facebook statul major al forţelor armate ucrainene. ”Pilotul a murit. Circumstanţele şi cauzele incidentului sunt anchetate”, a transmis armata ucraineană, potrivit Agerpres.

În luna octombrie, un incident similar a avut loc în Ucraina. Atunci cei doi piloţi aflaţi la bordul unui Su-27, un ucrainean şi un american, și-au pierdut viața în timpul exercițiilor militare comune Clear Sky 2018.

România a participa la exercițiul militar organizat alături de trupe NATO cu avioanele F-16. Țara noastră a cumpărat de la Portugalia 12 avioane F-16 A/B block 15. Aceste avioane au fost trecute printr-un proces de modernizare, Mid-Life Upgrade, un proces de aducere la zi a sistemelor printr-un contract de aproximativ 600 milioane de dolari.

FOTO EPA


VIDEO & FOTO / Gestul fabulos făcut de handbaliste după înfrângerea cu Rusia. Cristina Neagu abia și-a stăpânit lacrimile


 

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI! și avion prabusit pe Libertatea.

Comentarii