Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu, despre restructurarea Guvernului, pregătită de PSD: "Preşedintele se va adresa CCR, e ceva fără precedent!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Traian Băsescu, despre restructurarea Guvernului, pregătită de PSD: "Preşedintele se va adresa CCR, e ceva fără precedent!"

Traian Băsescu, despre restructurarea Guvernului, pregătită de PSD: „Preşedintele se va adresa CCR, e ceva fără precedent!”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, strategia preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care coaliţia PSD-ALDE va merge cu o restructurare a Guvernului, în Parlament, pentru a evita semnătura şefului statului. Băsescu spune că Iohannis se va adresa Curţii Constituţionale, o procedură fără precedent, ceea ce va prelungi şi mai mult situaţia de blocaj din Executiv.

De Valentina Postelnicu,

„Era previzibil. Ieri, scriam pe Facebook că Dragnea declanșează inutil o criză politică și că președintele va respinge propunerile, ceea ce s-a întâmplat. Este bătălie între palate, suntem aproape de campanie. Trebuie să recunoaștem că sunt oameni nepotriviți. Ce cauți cu Nicolicea acolo, dacă vrei să aibă președintele un dram de atenție? Ce cauți cu domnul ăla care înjură prin Parlament, Brăiloiu? Dragnea a pus PSD într-o situație dificilă, va trebui să îl treacă prin Parlament”, a spus Băsescu, la România TV.

Potrivit lui Traian Băsescu, „Dragnea îi va pune, cu tot dinadinsul, președintelui aceeași listă în față”.

„Nu va renunța nici la Brăiloiu, nici la Nicolicea. După votul din Parlament, dacă se va produce, președintele va intra în proceduri judiciare. Primul lucru pe care îl va face e de a se adresa CCR prin care va spune că a respins cei 3 miniștri, e ceva fără precedent. Președintele pregătește o motivare, așa cum a spus CCR. Dragnea va ieși șifonat.”, a mai spus Băsescu.

Președintele Klaus Iohannis a anunţat marţi seara că respinge remanierea guvernamentală pentru cei trei miniştri propuşi de PSD: Eugen Nicolicea, la Minsiterul Justiţiei, Oana Florea, la Fonduri Europene, şi Tit Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Şeful statului i-a cerut premierului alte propuneri.

Citeşte şi:

Triplu agresor sexual de copii lăsat liber de judecători! Desenul prin care fetița de 6 ani a arătat ce-i făcea tatăl în urmă cu doi ani. Afectată emoțional, ea conturează până și copacii ca pe un falus!

Close
Închide
  Close