De Răzvan Mihalașcu,

Olandezul Johannes Visscher a ajuns în România, miercuri, 18 septembrie. La Aeroportul Otopeni, bărbatul a închiriat o mașină, semn că voia să călătorească și în afara Bucureștiului, transmite România TV.

În cele patru zile pe care le-a petrecut în țara noastră, Visscher s-a cazat în București în două locuri diferite. În zona Piața Unirii, olandezul s-a cazat într-un hostel. Camera a fost, de altfel, percheziționată de polițiști care au găsit probe ADN și inclusiv dovezi că acolo au fost întreținute relații sexuale.

De asemenea, anchetatorii au verificat și apartamentul închiriat de olandezul suspectat că a ucis-o pe Mihaela Adriana Fieraru, fetița de 11 ani din localitate Gura Șuții din Dâmbovița. În locuință au fost găsite prezervative, precum și alte probe ADN care au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică în așa fel încât să fie comparate cu cele găsite în locul în care a fost găsit trupul fără viață al fetiței, notează sursa citată.

Vineri, Johannes Visscher a plecat spre Dâmbovița. Mașina pe care o închiriat-o a fost surprinsă în imagini de camerele de supraveghere la ora 17:16 în localitatea Gura Șuții. Tot acolo a fost văzut și la ora 18. În autoturismul suspectului se distinge ceea ce anchetatorii cred că ar fi trupul Adrianei, fata de 11 ani pe care olandezul ar fi ucis-o.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa
Recomandări

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa

 

De altfel, olandezul a stat de vorbă cu polițiștii, sâmbătă, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere că a trecut prin zonă. La acel moment, anchetatorii nu aveau, însă, suficiente date pentru a lua o măsură împotriva acestuia.

Visscher a fost surprins de camerele de supraveghere ale Aeroportului Otopeni, sâmbătă după-amiază, cu puțin timp înainte de a părăsi România.

În momentul în care se afla deja în Olanda, polițiștii români au luat legătura eu el prin intermediul unui site de socializare. Ulterior, olandezul a șters contul. Între timp, în țară, anchetatorii au cercetat mașina cu care bărbatul ar fi răpit-o pe fetiță.

În cursul zilei de luni, olandezul s-a sinucis, după ce a intrat cu mașina pe care o conducea într-un camion.

Traseul olandezului, refăcut cu ajutorul aplicației Google Maps

Cetățeanul olandez, suspectat că a ucis-o pe Mihaela-Adriana Fieraru, a fost dat de gol de aplicația Google Maps, precizează România Tv.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Aplicația le-a indicat anchetatorilor toate locurile prin care Visscher a trecut. Locațiile au fost transmise polițistului din Dâmbovița care l-a contactat.

Olandezul a activat în telefon opțiunea de salvare a istoricului traseului. Astfel, cu ajutorul hărții, polițiștii au reușit să afle unde a fost ucisă fetița de 11 ani.

Bogdan Licu, procurorul general interimar, a declarat că, în momentul în care anchetatorii vor avea confirmarea oficială că olandezul acuzat de uciderea fetiței din Gura Șuții s-a sinucis, atunci dosarul se va clasa pe motiv că făptuitorul a murit. Ancheta va continua, însă, pentru a se stabili dacă mai există și alte victime în acest caz.

,,Noi nu avem dovada oficială că acest bărbat s-a sinucis. Avem informaţii de la colegii din Olanda. În momentul în care vom avea o confirmare oficială că acest individ s-a sinucis, în ceea ce priveşte segmentul de activitate infracţională de la Dâmboviţa se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului. Dar dosarul nu se închide aici. Urmărim toate pistele, toate deplasările lui în România”, a precizat Bogdan Licu, conform Dcnews.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

Olandezul bănuit că a răpit-o, violat-o și ucis-o pe Mihaela-Adrian Fieraru a fost prezent în mai multe județe din țară deoarece el a venit în România de cel puțin patru ori, spun anchetatorii.

„Începând de ieri am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru că există suspiciuni că activitatea infracţională a acestui individ s-a desfăşurat pe raza mai multor judeţe şi există o mobilizare mai amplă. În acest moment, nu ştim (dacă există şi alte victime – n.r.), dar trebuie să verificăm toate pistele. El a fost de cel puţin câteva ori în ţară. Noi ştim acum de patru, s-ar putea să fi fost de mai multe ori. (…) Nu ştim (dacă a avut complici – n.r.). Nu avem date la acest moment. El a fost în multe locuri din ţară. Noi desfăşurăm acum activităţi complexe. Ieri s-a emis un ordin european de anchetă. Apelăm la colegii din Olanda care ne sprijină şi sunt foarte deschişi colaborării cu noi şi trebuie să verificăm absolut toate pistele”, a explicat procurorul general, conform sursei citate.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a precizat luni că olandezul considerat principalul suspect în cazul uciderii fetiţei era cunoscut în ţara sa că mai săvârşise infracţiuni de natură sexuală şi violenţă.

Citeşte şi:

Johannes Visscher, olandezul care a ucis-o pe fetița de 11 ani din Gura Șuții, era IT-ist și lucra pentru statul olandez

EXCLUSIV | „A fost condamnat și internat într-un stabiliment psihiatric după ce a hărțuit femei!”. O fostă logodnică a criminalului olandez a vorbit cu Libertatea

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, în direct la Adriana Nedelea LA FIX, despre criminalul olandez: „A pândit ca un vânător până a dat de acea fetiță care mergea singură”

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută