Mergi direct la conținut »
Trei școli din Galați au fost închise din cauza vremii. În sălile de clasă sunt 12 grade. De ce s-a ajuns aici
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trei școli din Galați au fost închise din cauza vremii. În sălile de clasă sunt 12 grade. De ce s-a ajuns aici

Trei școli din Galați au fost închise din cauza vremii. În sălile de clasă sunt 12 grade. De ce s-a ajuns aici

Trei școli din Galați au fost închise din cauza vremii, pentru că temperatura în sălile de curs nu depășește 12 grade. Totul a pornit de la decizia Primăriei de a închide sistemul centralizat de încălzire, astfel că lucrările de montare de centrale pe gaze nu sunt gata. Aproape 1.000 de elevi nu se vor duce la cursuri, începând de luni. În alte zece instituții de învățământ conducerea a luat decizia scurtării orelor de curs.

De Mihai Niculescu,

Școlile închise din Galați sunt o școală generală și două licee, cu 1.000 de elevi.

Toate instituțiile au centrale termice dar acestea nu pot fi folosite deoarece lucrările comandate de Primărie privind instalarea de surse de încălzire au început târziu, iar unităţile de învăţământ aşteaptă autorizaţiile pentru racordarea la reţeaua de gaze.

Astăzi şi mâine cursurile sunt suspendate. Sunt 12 grade în şcoală, nu putem pune în pericol sănătatea elevilor şi a profesorilor. Se va lua o decizie marţi, sper să se rezolve până atunci, mai e un contor de montat, instalaţia este pregătită”, a declarat pentru Mediafax directorul Colegiului Tehnic ”Traian Vuia”, Gelu Homer.

În celelalte unităţi cu probleme au fost reduse orele, ca număr de minute. Erau 17 unităţi pe listă, cei de la Distrigaz lucrează, ni s-a promis că în câteva zile se va rezolva problema la cele mai multe şcoli. Nimeni nu vrea vacanţă acum, nu le convine nici lor pentru că trebuie să recupereze orele pierdute”, a spus purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Autorităţile locale spun că problema alimentării cu gaz va fi rezolvată în următoarele zile, la şase dintre unităţile afectate sistemul de termoficare urmând să fie pornit chiar luni.


Citește și: EXCLUSIV/ Face legea-n două locuri! Numărul doi din sindicatul Metrorex e reprezentantul PSD în companiile municipale înființate de Gabriela Firea


 

Close
Închide
  Close