Mergi direct la conținut »
Tronsonul de autostradă  Târgu Mureş – Ungheni va fi construit de două firme. Cât cosă 9,2 kilometri de șosea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Ungheni va fi construit de două firme. Cât cosă 9,2 kilometri de șosea

Tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Ungheni va fi construit de două firme. Cât cosă 9,2 kilometri de șosea

Tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Ungheni va fi construit de două firme, declarate câștigătoare după reeevaluarea ofertelor depuse în cadrul celei de-a doua proceduri de lictație pentru acest tronon. Este vorba de doar 4,5 kilometri de autostradă, la care se adăugă o bretea de legătură de 4,7 kilometri.

De Mihai Niculescu,

Căștigătorii la selecția ofertelor au fost două firme, care s-au asociat în acest proiect, Itinera – Retter Projectmanagement. Pentru construcția acest mic lot de autostradă, CNAIR pune la bătaie 44,6 milioane de euro.

Proiectul a bătut pasul pe loc după o licitație ratată și mai multe contestații și vizează „Realizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş – Ungheni şi Drum de legătura – relicitare”, în baza deciziilor de soluţionare a contestaţiilor emise de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si de către Curtea de Apel Bucuresti, potrivit adevărul.ro.

”În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 18 luni. Menţionăm că ofertantul declarat câştigator a ofertat o perioada de garanţie a lucrărilor de 9 ani”, se arată în comunicatul CNAIR. Contractul va fi semnat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestaţiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii, potrivit CNAIR. Dacă vor fi înregistrate contestaţii împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR așteaptă şi soluţionarea acestora.


Citește și: Max, cel mai iubit urs din rezervația Zărnești, l-a îmbogățit pe stăpânul care l-a mutilat. Cum a câștigat acesta daune de 40.000 de euro de la stat


 

Close
Închide
  Close