De Mihai Niculescu,

Căștigătorii la selecția ofertelor au fost două firme, care s-au asociat în acest proiect, Itinera – Retter Projectmanagement. Pentru construcția acest mic lot de autostradă, CNAIR pune la bătaie 44,6 milioane de euro.

Proiectul a bătut pasul pe loc după o licitație ratată și mai multe contestații și vizează „Realizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş – Ungheni şi Drum de legătura – relicitare”, în baza deciziilor de soluţionare a contestaţiilor emise de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si de către Curtea de Apel Bucuresti, potrivit adevărul.ro.

”În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 18 luni. Menţionăm că ofertantul declarat câştigator a ofertat o perioada de garanţie a lucrărilor de 9 ani”, se arată în comunicatul CNAIR. Contractul va fi semnat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestaţiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii, potrivit CNAIR. Dacă vor fi înregistrate contestaţii împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR așteaptă şi soluţionarea acestora.


Citește și: Max, cel mai iubit urs din rezervația Zărnești, l-a îmbogățit pe stăpânul care l-a mutilat. Cum a câștigat acesta daune de 40.000 de euro de la stat