MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Donald Trump face apel împotriva deciziei judecătoreşti care permite dezvăluirea operaţiunilor sale financiare

Distribuie

Preşedintele american Donald Trump a făcut, vineri, apel împotriva unui ordin judecătoresc care permite băncii Deutsche Bank şi corporaţiei Capital One Financial să transmită parlamentarilor democraţi rapoartele operaţiunilor sale financiare, informează Reuters.

Donald Trump a cerut unei instanţe de apel să anuleze decizia unui judecător care a refuzat miercuri să interzică băncilor colaborarea cu Camera Reprezentanţilor, potrivit Agerpres.

Două comisii ale acestei camere a Congresului SUA au emis luna trecută citaţii prin care solicitau instituţiilor financiare informaţii despre operaţiunile respective.

Nici Deutsche Bank, nici Capital One, nici comisiile pentru servicii financiare, respectiv pentru informaţii ale Camerei Reprezentanţilor nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta acţiunea juridică a preşedintelui. După decizia de miercuri a instanţei districtuale, cele două comisii s-au angajat să nu impună timp de şapte zile respectarea citaţiilor.

Unele părţi din citaţii au fost incluse în dosarele judiciare. Astfel s-a aflat că ambele comisii au cerut Deutsche Bank să prezinte înregistrările detaliate ale conturilor, tranzacţiilor şi investiţiilor legate de Trump, de membrii familiei sale şi de mai multe entităţi din Organizaţia Trump şi rapoarte privind eventualele legături ale acestora cu entităţi străine.

Deutsche Bank a fost multă vreme creditorul principal pentru afacerile imobiliare ale lui Donald Trump, reaminteşte Reuters. În 2017, o declaraţie consemna o expunere de cel puţin 130 de milioane de dolari a băncii faţă de actualul preşedinte al SUA.

Comisia pentru servicii financiare a cerut Capital One documente privind mai multe entităţi legate de afacerile Organizaţiei Trump în domeniul hotelier.

În şedinţa de miercuri, un avocat al familiei Trump a susţinut în faţa judecătorului că prin citaţiile emise, Congresul îşi depăşeşte autoritatea, iar demersul constituie „un exemplu de anchetare a unor chestiuni private sau personale”. Magistratul Edgardo Ramos a considerat însă că astfel de citaţii sunt permise în cadrul autorităţii extinse a Congresului de a desfăşura anchete în vederea legiferării.

Foto: EPA


VIDEO | Theresa May a anunțat că demisionează și a izbucnit în plâns! „Sunt recunoscătoare că am putut servi țara pe care o iubesc”


 

Citește mai multe despre Donald Trump pe Libertatea.

Comentarii