De Cristian Burcioiu,

De atunci au trecut mai bine de două săptămâni și trupul său nu a fost repatriat din cauza faptului că încă nu au fost perfectate toate documentele necesare transportului sicriului cu trupul neînsuflețit în Suedia.

Pe 30 decembrie, la puține minute după după ce a coborât din avionul cu care venise de la Stockholm via München, lui Goransson i s-a făcut rău. Medicii de la cabinetul aeroportului și, mai apoi, cei de la SMURD chemați în ajutor au încercat să-l salveze dar nu au reușit. Ake a murit, aveau să stabilească legiștii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov care au autopsiat cadavrul înaltului funcționar în guvernul suedez, în urma unui infarct miocardic.

De la moartea celui care la acea vreme era șef al Agenției Guvernamentale de Sprijin al Comunităților Religioase, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii de la Stockholm, s-au scurs ceva mai bine de două săptămâni, iar trupul său este tot în România, într-un frigider, la morgă. Dar  nu pentru că cineva a uitat de el, ci pentru faptul că procedurile de repatiere sunt destul de greoaie.

Procedura de repatriere a cadavrului e de durată

”După încheierea autopsiei care a stabilit cauza decesului – infarct miocardic -, și după completarea tuturor documentelor, legiștii au predat trupul unei firme de pompe funebre din Capitală contractată de Ambasada Regatului Suediei la București, pentru că Goransson nu are pe nimeni. Și acum, trupul înaltului funcționar este la morga acelei firme pentru că încă nu au fost perfectate toate documentele. Sunt mute proceduri de îndeplinit, e destul de anevoios. Este vorba de rezervarea locului pentru transport, de sigilarea sicriului din zinc, de obținerea pașaportului mortuar, de declararea la Poliția Transporturi a bunurilor pe care bărbatul le avea asupra lui. În Suedia, trupul oficialului suedez va fi preluat de o firmă de pompe funebre locală care deja a corespondat cu omologii din România”, ne-au explicat surse implicate în repatrierea cadavrului lui Ake Goransson.

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă