MENIU CAUTĂ
27 Aug. 2018 10:56

Tudorel Toader, noi precizări în cazul evaluării lui Augustin Lazăr. Când va face publice rezultatele

Distribuie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut luni, 27 august, noi precizări în cazul evaluării lui Augustin Lazăr. Ministrul a spus că va face "o radiografie a activității manageriale".

Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procuroului general n-am luat-o, n-a venit nici din senin, nici circumstanțial. Eu am observat de-a lungul timpului cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat, treptat de la rolul constituțional pe care îl are. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat de la rolul de garantare a drepturilor și libertăților cetățenilor”, a spus ministrul Justiției.

Tudorel Toader a mai spus că în cel mult 30 de zile va prezenta public rezultatele evaluării lui Augustin Lazăr. „Voi face o radiografie a activității manageriale și voi trage o concluzie”, a spus ministrul Justiției. „Am mai spus că va veni o vreme în care va fi evaluat”, a adăugat acesta.

Toader a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii desfăşurate de către procurorul general. Anunțul a venit după ce protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI a ajuns joi în presă. O variantă nesecretă care este publicată pe site-ul Ministerului Public şi una secretă, ce a apărut câteva ore mai târziu, pe Facebook-ul lui Darius Vâlcov. Ambele au fost semnate în aceeaşi zi, chiar înainte de alegeri, în decembrie 2016.

De cealaltă parte, Augustin Lazăr a spus că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoștință Consiliului Superior al Magistraturii și Ministerului de Justitie.

Luni, acesta va susține o declarație de presă, în care va prezenta corespondența legată de protocoalele cu SRI.


CITEȘTE ȘI: 

FOTO/ Invitații la nunta lui Dragnea Jr. și-au etalat mașinile de lux. Cine este deputatul care a ales să vină cu taxiul

FOTO / Cum au fost surprinși Liviu Dragnea și Irina Tănase la nunta lui Dragnea Jr.

Citește mai multe despre augustin lazar și Tudorel Toader pe Libertatea.

Comentarii