Mergi direct la conținut »
Turcan despre Raportul MCV: Trebuie luptat pentru a feri Justiţia de presiunile PSD şi ALDE
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Turcan despre Raportul MCV: Trebuie luptat pentru a feri Justiţia de presiunile PSD şi ALDE

Turcan despre Raportul MCV: Trebuie luptat pentru a feri Justiţia de presiunile PSD şi ALDE

Turcan despre Raportul MCV: Trebuie luptat pentru a feri Justiţia de presiunile PSD şi ALDE. Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a subliniat, miercuri, că Raportul MCV pentru România prezentat de Comisia Europeană (CE) arată că trebuie „luptat în continuare pentru a feri justiţia de presiunile politice ale PSD şi ALDE".

„Planul coaliţiei PSD – ALDE de a-i face scăpaţi pe protejaţii politici face un rău uriaş României, pentru că transmite mesajul că progresele înregistrate de ţara noastră nu sunt ireversibile. Tocmai această atitudine a PSD – ALDE ţine România într-o monitorizare care ne stigmatizează ca ţară. Dacă PSD şi ALDE s-ar abţine de la subminarea Justiţiei, mecanismul ar fi probabil ridicat mult mai repede. Progresele remarcate de raportul Comisiei Europene sunt substanţiale, dar cum facem un pas înainte, cum PSD şi ALDE vor să tragă România doi paşi înapoi”, susţine Raluca Turcan, miercuri, într-un comunicat de presă.

Comisia Europeană a publicat miercuri, la Bruxelles, cel mai recent raport elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) privind România.

Țara noastră nu a scăpat însă de monitorizare, însă raportul arată că tendința pozitivă a României de a lupta împotriva corupției și de a apăra independența sistemului judiciar a continuat și în acest an.

Close
Închide
  Close