MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Uber, Bolt şi Clever lansează o petiție online pentru reglementarea de urgență a serviciilor ride-sharing

Distribuie

Principalele companii de ride sharing şi e-hailing din România, Uber, Bolt şi Clever, lansează petiţia #continuăm, o iniţiativă dedicată celor care doresc ca serviciile moderne de transport urban să continue să funcţioneze în România.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Coaliţia pentru Economie Digitală, petiţia poate fi semnată la adresa continuam.ro unde sunt disponibile toate informaţiile despre situaţia din acest moment de pe piaţa de ride sharing şi e-hailing.

„Am dorit să punem la dispoziţia celor 2,5 de milioane de români care folosesc aceste platforme un canal prin care să-şi poată spune punctul de vedere, într-un mod civilizat, aşa cum sunt şi serviciile de transport pentru a căror reglementare milităm.

Credem că nu prin proteste de stradă, prin blocarea pieţelor publice şi a traficului trebuie să ne facem auzită vocea, ci prin mobilizarea civică a celor care sunt alături de noi. Sperăm că şi Guvernul României va auzi aceste voci şi va lua o decizie cât mai repede”, a declarat Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei.

De asemenea, Asociaţia atrage atenţia că interpretarea greşită a modificărilor aduse Legii Taximetriei săptămâna trecută, precum şi lipsa reglementării specifice, a dus la numeroase acţiuni împotriva şoferilor: amenzi, plăcuţe de înmatriculare ridicate de poliţie şi chiar acte de violenţă.

Începând cu ziua de 16 mai, șoferii care practică servicii de transport alternativ pot să fie amendaţi mai uşor şi chiar să rămână fără numele de înmatriculare, după ce a intrat în vigoare o modificare a Legii Taximetriei care blochează activitatea transportatorilor neautorizaţi.

Foto: continuam.ro


Corina Ungureanu, dispută cu ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei: „Vă mulțumesc că mi-ați reamintit cât de mici sunteți voi ăștia care vă numiți șefi în guvern acum”


 

Comentarii