De Adrian Ilie,

”Avem un acord grozav prin care recâștigăm controlul – acum Parlamentul ar trebuit să înfăptuiască sâmbătă Brexitul astfel încât să ne vedem mai departe de alte priorități precum costul vieții, sistemul de sănătate, criminalitatea și mediul”, a anunțat, joi, Boris Johnson.

Și președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat mulțumit de acord recomandând Consiliului European să-l aprobe.

”Unde există voință, există și acord (Where there is a will, there is a #deal, în original – n. red.) – avem unul! Este o înțelegere dreaptă și echilibrată pentru UE și Marea Britanie și este dovada angajamentului nostru de a găsi soluții. Recomand Consiliul European să confirme acest acord”, a scris Juncker

Acordul a fost realizat pe ultima sută de metri în condițiile în care joi și vineri se desfășoară reuniunea Consiliului European la care ar fi trebuit aprobat acordul. În lipsa unei înțelegeri, Boris Johnson ar fi trebuit să ceară UE o nouă amânare a Brexitului, pentru o dată ulterioară celei de 31 octombrie, lucru pe care Johnson s-a angajat să nu-l facă. Rămâne de văzut dacă acordul va fi aprobat în Camera Comunelor în condițiile în care două variante anterioare propuse de fostul premier Theresa May au fost respinse.

Foto: Jean-Claude Juncker/ EPA

Citeşte şi:

Ultimele ore de incertitudine în privința Brexitului. Donald Tusk: ”Negocierile sunt în curs”

Președintele Iohannis merge la Bruxelles pentru o reuniune crucială a Consiliului European. Pe agendă, Brexit-ul și bugetul UE

Premierul Nicola Sturgeon: ”Scoția trebuie să organizeze referendum pentru independență în 2020”

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile